GündemEğitim

YÖK’ten Yazılı Açıklama !

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), uluslar arası öğrenciler için kabul mektubu olacak. Bu kabul mektuplarına ilişkin işlemlerin dijital ortamda sağlayacak uygulama başlattı.

 

YÖK’ten Yazılı Açıklama !… YÖK’ten yazılı açıklama geldi. Gelen yazılı açıklamaya göre, yükseköğretim sisteminin uluslararası olmasında önemli göstergelerinden biri olan uluslararası öğrencilere yönelik iş ve işlemler gerçekleşti. Gerçekleşen iş ve işlemler konusunda ilgili kamu kuruluşlarıyla işbirliği olduğunu belirtti.

Yök'Ten Yazılı Açıklama !

Ayrıca yazıda, bu kapsamda YÖK ile Dışişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı arasında görüşmeler olduğunu aktardı. Ardından, görüşmelerde uluslar arası öğrencilere ilişkin bazı işlemler gerçekleşti. Gerçekleşen bazı işlemlerin hızlı ve güvenli olması için uluslararası öğrencilere kabul mektubu verilmesi uygun oldu. Dahası vize kayıt, ikamet gibi işlemlerin yapılmasında dijital imkanlardan yarar sağlamak hususunda mutabık olduğunu belirtti.

Yök'Ten Yazılı Açıklama !

Kayıtlar üniversitelerin sistemlerinde saklı kalacak

Mutabakat gereğince bundan sonra kabul mektupları uluslararası öğrenciler için düzenleme olacak. Kabul mektupları, ilgili kurumların doğrulama olması için oluşan internet servisi aracılığıyla YÖK Bilgi Sistemine (YÖKSİS) iletiliyor olacak.

Yök'Ten Yazılı Açıklama !

YÖKSİS’ in verdiği “Kabul Mektup Numarası” kaydı belgede yer alacak. Kabul mektubu süreçlerinin takibinin olması amacıyla gerçekleşen tüm işlemler üniversitede saklı kalacak. Ayrıca, işlemi gerçekleştiren kişilere ait kayıtlar da üniversite sistemlerinde saklı kalacak.

Yök'Ten Yazılı Açıklama !

Belge türü ve belge numarasını bildirmesi zorunlu

Ayrıca Türkiye’ye yeni gelmiş ve henüz “Yabancı Kimlik Numarası” almamış kayıtlı öğrencilerin YÖKSİS’e bildirimleri esnasında “987” ile başlayan YÖK Öğrenci Numarası alındığı için işlem sırasında belge türü ve belge numarasını bildirmesi zorunlu olacak.

Yök'Ten Yazılı Açıklama !

Uygulama kılavuzu hazır

Öte yandan halen YÖK Öğrenci Numarası ile YÖKSİS’te kayıtlı kişilerin bilgileri de güncelleniyor. Buna göre, uluslararası öğrencilere yönelik tesis edilecek işlemlerde yapılan güncellemelere ilişkin uygulama kılavuzu hazır durumda. AA’nın edindiği bilgiye göre, ilgili öğrencilere yönelik iş ve işlemler bu uygulama kılavuzuna göre gerçekleşecek.

…YÖK’ten Yazılı Açıklama !..

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: YÖK Uyarı Yaptı: "Sahte Üniversite" Ve "Yanıltıcı Reklam" - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu