Gündemİlçe Haberleri

Yol Bakımında Karesi’den Büyük Başarı

Karesi Belediyesi, vatandaş memnuniyetini merkeze alan bir hizmet anlayışıyla 2023 yılında büyük bir başarıya imza attı.

Yol Bakımında Karesi’den Büyük Başarı

Yol Bakiminda Karesiden Buyuk Basari 1

1767 Yol Sorunundan 1743’ü Çözüldü

Başkan Dinçer Orkan önderliğinde, Beyaz Masa ve Çözüm Merkezi aracılığıyla iletilen taleplerin neredeyse tamamını karşılayarak hizmetlerini sürdürdü. Geçen yıl belediyeye ulaşan 1767 yol sorunundan 1743’ü çözüme kavuşturuldu. Bununla birlikte, çözülemeyen talepler ilgili kurumlara yönlendirilerek vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt verildi. Yol sorunlarına yönelik çalışmalar kapsamında 5.151 ton asfalt yama ve 20.610 m² yol alanının tamiri gerçekleştirildi. Ayrıca, merkez mahallelerde 8.754,10 ton asfalt yama ile toplamda 7,5 km stabilize yolun sıcak asfalt kaplaması yapılarak yol kalitesi artırıldı.

Yol Bakiminda Karesiden Buyuk Basari 2

Kırsal Mahallere de Etkili Çalışma

Kırsal mahallelerde de etkili çalışmalar yürütüldü. Toplamda 55.000 ton stabilize malzeme ve 23.000 ton ariyet malzemesi kullanılarak yol bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Özellikle kış aylarında yaşanan bozulmalar nedeniyle 43 kırsal mahallede 515 km arazi yolunun bakımı yapılarak çiftçilerin arazilerine rahatlıkla ulaşmaları sağlandı. Karesi Belediyesi, aynı zamanda kırsal ve merkez mahallelerde 284.714 m² yeni parke taşı ve bordür döşeyerek şehir estetiğini ve güvenliğini artırdı. Ayrıca, iklim şartları ve altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan 66.329 m² alanın parke taşı tamiratını gerçekleştirdi.

Yol Bakiminda Karesiden Buyuk Basari 3

Önce Vatandaş İlkesi

Belediye ayrıca, hizmet binaları, okullar ve ihtiyaç sahibi vatandaşların küçük çaplı ev tadilatı, çatı tamiratı, elektrik bakım ve onarımları, sıhhi tesisat onarımları ve boya badana gibi ihtiyaçlarını karşılayarak toplumsal refahın artırılmasına katkı sağladı. Karesi Belediyesi, vatandaş memnuniyetini öncelik haline getirerek hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Haber: Bülten

Karesi’de Dinçer Orkan Rüzgarı Esiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu