GündemSiyaset

Yüksek Seçim Kurulu Takvimini Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne yönelik adaylık başvuru süreci belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu Takvimini Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne yönelik adaylık başvuru süreci belirlendi. İşte seçim takvimine dair detaylar:

31 Mart’ta Yapılacak Seçim İçin Adaylık Süreci Başlıyor

Siyasi partiler, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00’ye kadar ilgili kurumlara teslim edecek. Bağımsız adaylar da aynı tarihe kadar başvurularını gerçekleştirebilecek.

İlgili Makaleler

Geçici Aday Listeleri 23 Şubat’ta İlan Edilecek

Siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve büyükşehirlerde il başkanlıkları, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar tamamlayabilecek. Geçici aday listeleri 23 Şubat’ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süreci başlayacak. Kesin aday listeleri ise 3 Mart’ta ilan edilecek.

Propaganda Serbestliği 21 Mart’ta Başlıyor

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak. Bu tarihten itibaren siyasi partiler ve adaylar, seçmenlere ulaşmak için propaganda faaliyetlerine başlayabilecek.

31 Mart’ta Sandık Başına Gitme Günü

Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı 24 Mart’ta tamamlanacak. 28 Mart’ta tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirilecek. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de sona erecek. Seçmen, 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Doğudaki illerde oy kullanma işlemi saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erecek. Batıdaki illerde ise oy kullanma işlemi 08.00’de başlayacak, 17.00’de tamamlanacak.

35 Parti ve Bağımsız Aday Yarışacak

Seçime katılacak 35 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki sıralaması, 27 Ocak’ta yapılan kura çekimi ile belirlendi. 1 numarada AK Parti, 2 numarada İYİ Parti, sırasıyla diğer partiler ve bağımsız adaylar yer aldı.

31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimi için süreç belirlendi ve Türkiye, yerel yönetimlerini seçmek üzere adım atmaya hazırlanıyor.

 

 

AA

Atalay’ın Vekilliği Düştü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu