YaşamDünyadan HaberlerGündemİlçe Haberleri

Yunan Adalarında Türk Turistlere Kapıda Vize Uygulaması Başladı

Schengen vizesine başvuruda bulunmadan adalara seyahat edebilecekler

Yunan Adalarında Türk Turistlere Kapıda Vize Uygulaması Başladı

Schengen vizesine başvuruda bulunmadan adalara seyahat edebilecekler

Yunanistan, Ege Denizi’ndeki adalarında Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulamasını başlattı. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olan bu uygulama sayesinde Türk turistler, Schengen vizesine başvuruda bulunmadan adalara seyahat edebilecekler.

Schengen Vizesine Basvuruda Bulunmadan Adalara Seyahat Edebilecekler 1

Uygulama, Ege Denizi’nin her iki yakasındaki turizmciler tarafından olumlu karşılandı. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen bir firmanın sahibi olan Ali Jale, uygulamanın 1 hafta ile sınırlı olduğunu belirtti. Yunanistan Başbakanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen görüşmenin ardından böyle bir kararın alındığını dile getiren Jale, turistlerden gelen yoğun talep üzerine böyle bir uygulamanın hayata geçirildiğini ifade etti.

Schengen Vizesine Basvuruda Bulunmadan Adalara Seyahat Edebilecekler 2

Kapı vizesi almak isteyenlerin, iki adet biometrik fotoğraf, vize başvuru formu, feribot bileti ve kalınacak otelin rezervasyonunu veya adada konaklanacak süreye göre bir davetiye sunmaları gerekiyor. Bu evrakların feribot firmaları veya turizm acentelerine teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular, 4 gün içerisinde Midilli Adası’ndaki yetkililere ulaştırılıyor ve Yunan yetkilileri tarafından değerlendiriliyor.

Schengen Vizesine Basvuruda Bulunmadan Adalara Seyahat Edebilecekler 3

Ancak, başvuruların yüzde 100 kabul edileceği garantisi olmadığını belirten Jale, Yunan makamlarının başvuruları dikkatlice inceleyerek vize verme kararı vereceklerini ifade etti. Başvuruların büyük çoğunluğunun olumlu sonuçlanacağını düşünen Jale, en fazla yüzde 3 veya 4’ünün olumsuz sonuçlanabileceğini söyledi.

Ayvalık’ta faaliyet gösteren esnaflar da Türk vatandaşlarının bu uygulamaya yoğun ilgi göstereceğini ve başvuruların çoğunlukla kabul edileceğini belirtti.

Bu Adalar Bayramda 20 Bin Türk Turist Bekliyor!

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu