Gündemİlçe Haberleri

Yunanistan Unsurlarından Türk Karasularına İttiler

Yunanistan unsurlarından Türk karasularına ittiler. Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına ittiler. Balıkesir Sahil Güvenlik ekipleri 55 düzensiz göçmeni  kurtardı.

 

Yunanistan unsurlarından Türk karasularına ittiler. Ekipler Ayvalık açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisi aldı. Bunun üzerine bölgeye gitti.

Görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-84) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen lastik botu tespit etti. Ekipler içerisindeki 55 düzensiz göçmen bulunan gemiyi kurtardı. Sahil Güvenlik ekipleri düzensiz göçmenleri Balıkesir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etti.

 

Hg 1

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın...

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık (Yunanca: Αϊβαλί Aivali, Grekçe: Κυδωνίες Kydonies), Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçe, özellikle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, ayrıca yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia (Antik Yunanca: Κυδωνίαι) olarak anılıyordu. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. İsim konusunda bazı görüşler de Ayvalık’ın Aioliki’nin (Eolya’nın) bozulmuş şekli olduğudur. Ayrıca Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri süregelmektedir. Kentin adı Osmanlıcada “آيوالق” olarak geçmekteydi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu