GündemTürkiye Gündemi

Yurt Genelinde Hava Durumu

Yurt genelinde hava durumu. Hava 30 dereceye çıkıyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Bugünden itibaren ülkenin batı tarafında çöl sıcaklığı etkili olacak. Fakat ara ara sağanak yağışta etkili olacak.

Yurt Genelinde Hava Durumu

Hava Durumu 1

Marmara Bölgesi’nde sıcaklık 30 dereceye kadar yükselecek. Fakat bazı bölgelerde yer yer sağanak etkili olacak

Marmara bölge geneli ve  İç Ege öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Üstelik yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

  1. Ankara güneşli̇ 27 derece
  2. İstanbul biraz bulutlu 29 derece
  3. İzmi̇r 30 derece
  4. Bursa 31 derece
  5. Antalya 26 derece

Bugün öğleden sonra i̇zmi̇r’i̇n i̇ç kesi̇mlerinde şiddetli sağanak yağmur olacak. Ayrıca Salı gecesi̇ ve Çarşamba günü İstanbul’da şiddetli sağanak yağmur olacak.

Çarşamba Ankara’da şiddetli̇ sağanak yağmur olacak

  • Marmara

Marmara’da sıcaklıklar 30 dereceye çıkıyor. Bugün öğleden sonra Teki̇rdağ, Balikesi̇r, Yalova, Çanakkale boyunca ani̇ gök gürültülü sağanaklar başlayacak. Gece ve çarşamba günkü yağışlar su baskını oluşturabi̇li̇r.

  • İç Anadolu

İç Anadolu’da da Eski̇şehi̇r 30, Konya 27, Kayseri̇ 24 derece. Çarşamba hava daha da ısınıyor. Olumsuzluk yaratabi̇lecek şiddetl̇i  sağanak yağış bekleni̇yor.

  • Ege

Ege’de sıcaklıklar 30-32 derecelere çıkacak. Ancak öğle saatlerinden itibaren Manisa, Uşak, Kütahya, Ayfon boyunca kısa süre ama çok şiddetli̇ yağacak yağmur geçişleri bekleniyor.

  • Güneydoğu Anadolu

Güneyde hava açık, lodos çöl tozu taşıyor. Adana 35, Hatay 33, K.Maraş 30,  Diyarbakır 27 dereceyi̇ bulacak.

  • Karadeniz

Karadeniz’de de yüksek sıcaklık hakim olacak. Bolu 28, Samsun 23 dereceye çıkıyor. Çarşamba batı Karadeniz’de yağışlar çok şiddetli geçecek.

  • Doğu Anadolu

Doğu Anadolu açık Erzurum 17, Malatya 24 derece.

5 Günlük Tahmin
Carsamba
Çarşamba
Persembe
Perşembe

Cuma

Cumartesi
Cumartesi̇
Pazar 2
Pazar

 

 

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu