Gündemİlçe Haberleri

ZEYTİN SİNEĞİYLE MÜCADELEDE

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, zeytin sineğilye mücadele programı kapsamında 2018 yılı çalışmalarını sürdürüyor.

Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanlığı ve Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Körfez yöresi (Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran İlçeleri) zeytinliklerinde birinci aplikasyon ilaçlama çalışmaları tamamlandı.Bu ilaçlama uçağı ile 167 sorti gerçekleştirildi.Güney Marmara (Bandırma, Erdek, Marmara ilçeleri) zeytinliklerinde ise birinci aplikasyon ilaçlama çalışmaları tamamlanarak ilaçlama uçağı 15 sorti gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Yapılan periyodik sayım sonuçlarının değerlendirilmesi çalışmalarında Güney Marmara (Bandırma, Erdek ve Marmara İlçeleri) bölgesinde zeytin sineği popülasyonundaki artış neticesinde ikinci aplikasyon ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Yine bu ikinci aplikasyon ilaçlama 15 sorti gerçekleştirildi.
Zeytin sineği mücadelesi programı kapsamında, zeytin sineği popülasyonu periyodik sayım çalışmalarına bağlı olarak Körfez Bölgesinde ikinci aplikasyon ilaçlama çalışmalarına başlandı. Tüm bölgelerde toplamda 4 aplikasyon ilaçlama yapılması öngörülüyor.Toplam 197 sorti gerçekleştirilen mücadele programı çalışmalarına devam edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu