GündemTürkiye Gündemi

Zonguldak’ta Heyelan: 21 Yaralı

Zonguldak'ta etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan, Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta bir evin çökmesine neden oldu. İlk belirlemelere göre, olayda 21 kişi yaralandı.

Zonguldak’ta Heyelan: 21 Yaralı

Zonguldakta Heyelan21 Yarali 1
Zonguldak’Ta Heyelan: 21 Yaralı

Olay yerine derhal sevk edilen AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri, bölgede çalışma yürüten ekipten 21 kişiyi ikinci heyelanda yaralı olarak kurtardı. Ancak, kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

Anne Oğul Kurtarılmaya Çalışıyor

Heyelanın yaşandığı bölgede, üzerine toprak ve kaya parçalarının düştüğü tek katlı müstakil evde yaşayan anne ve oğulun kurtarılması için ekipler seferber oldu. Şiddetli yağışların devam ettiği bölgede, evlerde oluşabilecek olası tehlikelere karşı güvenlik tedbirleri alınıyor.

Zonguldakta Heyelan21 Yarali 2

Yetkililer Bilgi Aldı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve diğer ilgililer, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) incelemelerde bulundu. İlk belirlemelere göre, 82 yaşındaki Perihan Çakar ile 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar, yaşanan heyelanın ardından göçük altında kaldı. Kurtarma ekipleri, bu iki vatandaşın en kısa sürede güvenli bir şekilde kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

“Arama kurtarma devam decek”

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 87 kilogram yağmurun düştüğü bölgede arama kurtarma faaliyetlerine devam edileceğini belirtti. Karaloğlu, yaşanan ikinci heyelan nedeniyle ara verilen çalışmaların sabah saatlerinde yeniden başlayabileceğini ifade etti.

Heyelan nedeniyle risk altında olan 14 ev, güvenlik tedbirleri doğrultusunda tahliye edildi. Bölgeden çıkarılan 42 vatandaş, valilik tarafından sağlanan konaklama yerlerine yerleştirildi.

Haber: AA

Balıkesir’de Oluşan Heyelan Yolu Kapattı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu