GündemEğitim

12 Yaş Üstü Çocukların Covid-19 Aşılanması

12 Yaş Üstü Çocukların Covid-19 Aşılanması

Balıkesir Tabip Odası’nın yaptığı yazılı basın açıklamasında 12 yaş ve üzeri çocukların aşılanması ile ilgili konularda bilgi verdi.

Açıklamada : Pandemi olanca hızı ile hâlâ devam etmekte olup; çocuklar da yetişkinler gibi bu hastalıktan etkilenmektedir. Özellikle obez, nörolojik ve kalp problemleri olan; bağışıklık sisteminde sorun olabilen çocukların COVID-19 geçirdiğinde hastane tedavisi  Her aşının biraz yan etkisi olabilir, ancak aşıların güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Ateş, aşının yapıldığı yerde kızarıklık, şişlik, ağrı gibi enjeksiyona bağlı yan etkiler en sık gördüğümüz yan etkilerdir.  Batı ülkelerinde aşının etkileriyle ilgili gözlemler sürmektedir.

Ülkemizde salgın iyi yönetilmemektedir, bu da varyantlara yol açmaktadır.Ülkemizde 8 ay gibi uzun süredir Covid-19 aşılama çalışmaları yürütülmekte olup halen tam aşılı sayımız oldukça yetersizdir. Bu nedenle çocukların aşılanmasının pandemiyle mücadeleye katkı sunacaktır.5-11 yaş çocuk  grubunun aşılanması ile ilgili çalışmalar sürmektedir’’ dediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu