Gündemİlçe Haberleri

15 Temmuz Şehidinin Ailesine Ziyaret

15 Temmuz Şehidinin Ailesine Ziyaret. Vali Hasan Şıldak, devletin silahını millete doğrultan hainlerin yenilgiye uğratıldığı 15 Temmuz’da Şehit olan Polis Memuru Turgut Solak’ın ailesini ziyaret etti.

 

15 Temmuz Sehidinin Ailesine Ziyaret 1

 

15 Temmuz Şehidinin Ailesine Ziyaret. Vali Şıldak’a ziyareti sırasında  Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik’de eşlik etti. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin’de eşlik edenler arasındaydı.  Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’de katılım gösterdi. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın da ziyarette bulunanlar arasındaydı. İlk olarak Şehidin Altıeylül İlçesi Ovabayındır Mahallesindeki kabrini ziyaret etti.

 

15 Temmuz Sehidinin Ailesine Ziyaret

 

“15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız”

Vali Şıldak, daha sonra Şehit Turgut Solak’ın Ovabayındır Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Vali Şıldak, “Devlet ve millet olarak gösterdiğimiz birlik ve beraberlikle hainlere teslim olmadık. Bu hain girişimde gösterdikleri kahramanlıkla canlarını düşünmeden feda eden Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onların emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanındayız. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz Sehidinin Ailesine Ziyaret 2

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeker.
Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale yer alır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa, kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Bundan dolayı tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.
İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii), Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.

Haber: Serap Acar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu