Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Vali Şıldak’ı Ziyaret Etti

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Çalışkan, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ı ziyaret ederek yapacakları çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Vali Şıldak'I Ziyaret Etti

 

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Vali Şıldak’ı Ziyaret Etti . Ziyaret sırasında, Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Çalışkan Ülkü Ocakları’nın Balıkesir şehir merkezinde ve 12 ilçede yürüttüğü eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında Vali Şıldak’a detaylı bilgiler verdi.

 

Kendi Yayımlarını Şıldak’a Hediye Etti

Çalışkan, Vali Şıldak’a Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan dergileri hediye olarak takdim etti. Hediye paketinde “OcaktaBul” oyunu yer aldı.  “Bilgi Akını” oyunu yer aldı. ODAK2023 adlı anlayarak hızlı okuma yazılımı ve diğer yayınlar yer aldı. Çalışkan, bu çalışmaların, gençlerin eğitimine ve bilgi birikimine katkı sağlamayı amaçladığını iletti.

 

Şıldak, Gençlerin Eğitimine Vurgu Yaptı

Vali Şıldak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkü Ocakları’nın yaptığı çalışmaları takdir ettiğini iletti. Ayrıca, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa yer alır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vadır. Tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii), Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Vali Şıldak’ı Ziyaret Etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu