Köşe Yazıları

38 baharatlı şerbet İle Gül Kokusu

38 baharatlı şerbet İle Gül Kokusu

Balıkesir’de Ramazan ayı ile birlikte sofralara daha çok şerbet çeşitleri girmeye başladı. Gül şerbetinden demirhindi şerbetine sofraya konan sağlık çeşitlerini epeydir içmemiştik.

Osmanlı’dan gelen lezzetlerin evimizde denenmesi gerekse lokantalarda iftar menülerine içecek olarak girmesi bu iki zengin çeşidin nasıl yapıldığı hakkında da merak uyandırdı.

Bolca şifa içeren şerbetlerin içine kesinlikle buz koyulmamalı diyen uzmanlarda var. Yaptıktan sonra şeker ilavesiz olan bu iki çeşidin lezzetinde sınır yok. Her sabah bu şerbeti içenler, güne dinç ve zinde başlıyor. Bağışıklığı güçlendiren demirhindi şerbeti, en sağlıklı içeceklerden biri. Şahsen benim çok sevdiğim bir tat demirhindi şerbeti. İçeriğinde 38 baharat bulunan demirhindi şerbetini mutlaka deneyin. Yapımı gazetemerhaba.com ’da blog yazılarında verilen demirhindi şerbeti ve gül şerbetinin tariflerini sitede bulabilirsiniz. Gelelim gül şerbetine gül şerbeti içildiğinde teninizin gül koktuğunu hiç fark ettiniz mi. Bu şerbetin özelliği de gül kokulu olması. Ramazan ayını en güzel şekilde geçirirken bu iki şerbetide deneyin derim.

Anneler Baştacıdır

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu