Gündemİlçe Haberleri

6.Edremit Kitap Fuarı Başlıyor

6.Edremit Kitap Fuarı Başlıyor. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak.

 

6.Edremit Kitap Fuari Basliyor 1

 

6.Edremit Kitap Fuarı 14 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde gerçekleşecek. Yapılacak açılış töreni ile fuar başlayacak. 7 gün sürecek. Yazar Ayşe Kulin’in fuarda onur konuğu olacak. 300’e yakın konuk ve 60 yayınevi katılıyor olacak.

 

6.Edremit Kitap Fuarı Başlıyor

 

“Fuar barışı ve yan yana yaşama kültürünü de büyütecek”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’da fuarla ilgili açıklama yaptı. İHA’ya konuşan Başkan Arslan, “Geleneksel bir hale gelen ve bu yıl altıncısını yapacağımız Edremit Kitap Fuarı ile bir kez daha ölmez ağaç olan zeytinin gölgesinde kitabı yaşatırken, barışı ve yan yana yaşama kültürünü de büyüteceğiz. Bu buluşma yalnızca kitaba sahip çıkma anlamına gelmeyecek. Aynı zamanda Kaz Dağları’na, doğamıza, tarihimize ve turizmimize sahip çıkmak anlamına da gelecek.” dedi.

 

6.Edremit Kitap Fuarı Başlıyor

 

Fuar Ağustos’ta Başlıyor

Söyleşilerin, imza günlerinin, dinletilerin olacağı 6. Edremit Kitap Fuarı Altınkum’daki Edremit Belediye Tesisleri’nde gerçekleşecek. 14 Ağustos Pazartesi günü saat 19:00’da kapılarını açacak olan fuar her gün saat 18:00 ile 24:00 arası kitapseverlere hizmet verecek.

Edremit Hakkında

İlçe, Ege Bölgesi’nin kuzeyinde-Çanakkale-İzmir karayolunun üstünde Edremit Körfezi’ nden 8 km. içeride kurulmuştur. İzmir’e 200 km. ve Çanakkale’ye 135 km. uzaklıktadır. Edremit bir ticaret merkezi olup zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere birçok ürün bulunmaktadır.

Eski Edremit ;Adramut, Adramyttion, Landramytti, Edremittin gibi çeşitli adlarla anılmıştır. Kent Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçtiğinde kardeşi Adremis tarafından yeniden yaptırılıp süslenir ve onun adını alır. Eski Edremit kenti, M.Ö.548’de Perslerin, 422’de Delolusların, 334’de İskender’in,132’de Romalıların eline geçer. Burada yapılan tersanelerde büyük gemiler yapılır. M.S. 600 yılında Adli teşkilatın merkezi olur.1076’da Selçuk Sultanı Süleyman Şah’ın hücumuna uğrar, halk çevreye dağılır.1099’da Edremit ve civarı Bizans İmparatoru Aleksi Kommen’in eline geçer. Ayrıca Edremit’in Türklerin eline geçmesi üç ayrı koldan gerçekleştirilen mücadeleler sonucu olur. Sonuçta Türk akıncılarının komutanı Yusuf Sinan şehrin anahtarını alır ve bir hamam ile cami yaptırır (Kurşunlu Camii). Osmanlı döneminde ise Edremit ve Akçay’daki tersanelerde, Kazdağlarından elde edilen kerestelerle gemiler inşa ediliyor. Midilli Adasının alınmasında Edremit Körfezi kıyılarında bir çok kahraman denizciler yetişmiştir. 9 Eylül 1922 tarihinde Edremit tam bağımsızlığına kavuşmuştur.

İlçemizde; Kızılkeçili Çayı, Zeytinli Çayı, Edremit Çayı bulunmaktadır. Deniz seviyesinden 500 m.  ye kadar genel olarak  zeytin ağaçları sonra kızılçam ve sarıçam ormanları kaplıdır.  Babadağ’ın kuzeydoğu yamaçlarında ve 1000-1500 m yüksekliklerde son derece değerli olan sadece bu bölgeye özgü Kazdağı Göknarları mevcuttur.

İlçede meyve ve sebze yetiştiriciliği gelişmiştir. Ayrıca pancar, mısır, buğday,elma ve pamuk yetişiyor. Akçay ve Altınoluk ‘da balıkçılık önemli yer tutar.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

6.Edremit Kitap Fuarı Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu