AstrolojiBalıkesir Merhaba Blog YazılarıGündem

6 Temmuz: Yılın En Özel Günü

6 Temmuz 2023 Güneş-Sirius Kavuşumu: Yılın en şanslı ve özel günlerinden biri

 

6 Temmuz: Güneş-Sirius Kavuşumu

Astrolog Buşra Efe, 6 Temmuz 2023’de gerçekleşecek Güneş-Sirius Kavuşumunu ve etkilerini kaleme aldı.

Güneş-Sirius Kavuşumu

Gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius, Canis Majör-Büyük Köpek takım yıldızı içerisinde, 14 derece Yengeç burcunda yer alır. Sirius A ve Sirius B olmak üzere 2 yıldızdan oluşur. Sirius A, mavi-beyaz renkte olup, Güneş’imizden 35,5 kat daha fazla ışık vermektedir. Mısır ve ezoterik kaynaklarda kutsal kabul edilen Sirius’u ve bağlantılı konularını Sodep, Sothis, Sirius, Şi’ra, Sidona, Helios isimleri ile duyabilirsiniz.

Eski Mısırlılar her yıl Güneş ve Sirius kavuşumunu kutsal kabul etmekte ve bugüne Sodep veya Soltist günü demektedirler. Devasa tapınaklar, matematiksel hesaplamalar yapılarak Sirius’un ufukta görüneceği yönde hassasiyetle inşaa edilmiştir. Ayrıca bu kavuşum anında Sirius’un ışığı, koridordan geçerek, spot ışığı yakılmışçasına kutsal odanın içerisindeki sunağı aydınlatmıştır.

Eski Mısırlılar, bu kavuşum gününü bir yıllık yeni bir takvimin başlangıç günü olarak belirlemişlerdir.

Soltist zamanı insanlığında bir yıllık kaderinin baştan yazıldığı veya belirlendiğine inanılmaktadır.

Aynı zamanda bu kavuşum sonrası Nil nehri taştığı için, tarım için topraklara bereket yağdırdığından bir kez daha önem atfedilmiştir.

Kaynaklarda Güneş’imizin Güneş’i (RA’sı) olarak geçenSirius, galaksimizin en önemli yıldızıdır. Güneş Sirius’un etrafında döner. Dünya ile Sirius arası mesafe ise yaklaşık 8,5 ışık yılı uzaklıktadır. Ayrıca bu, Tanrısal bir mekanizma ile alakalıdır.

Sirius Yıldızı Neden Önemli?

Sirius onur, zenginlik, güç, başarı, liderlik ve şans vermektedir.

Doğum haritalarınızda özellikle 14 derece Yengeç’te bir gezegeniniz var ise veya Yükselen (ASC), DSC, IC, MC gibi noktalara denk geliyorsa; hayatınızda önemli pozisyonlara gelir, toplumsal yönden güçlü rolleriniz ve misyonlarınız olur…

6 Temmuz: Yılın En Özel Günü

Güneş-Sirius kavuşumunun bir yıllık kadersel döngüsünüzü belirleyeceğine inanılıyor!

Güneş-Sirius kavuşumu her yıl 4-5-6 Temmuz günlerine denk gelmektedir. Bu yıl ise 6 Temmuz 2023, Perşembe gününde kavuşum gerçekleşecek.

Güneş gezegenimizde her daim yol gösterici olarak nitelendirilmiştir. Sirius gibi önemli bir yıldızla kavuştuğu gün illa kader baştan yazılır mı bilemeyiz ancak gelecekte nasıl bir hayat istiyorsunuz; bunun hayallerini kurabilir, amaçlarınıza nasıl ulaşabileceğiniz yönünde aksiyonlar belirleyebilirsiniz.

Evren cesur olanları her zaman destekler!

Evrensel sistem içerisinde yalnız olmadığınızı, zaman ve yaşam döngüsünün farklı düzlemlerde farklı algılandığını unutmayın!

6 Temmuz 2023 Perşembe günü dilekler dileyebilir, meditasyon yapabilir, dua edebilirsiniz. En azından kendinizle beş dakika bile olsa kalmaya özen gösterin!

İç sesiniz ve kalbiniz daima pusulanız olsun!

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: Astrolog Büşra Efe

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu