GündemEğitim

BİR ÖĞRETMEN DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

Kepsut  125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından neredeyse 2 milyon öğretmeni eleyerek ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi. İlçe okulunda beş bardakla başlayan hayalini Türkiye Şampiyonluğuna kadar götüren Nuri Öğretmen, öğrencilerinin kahramanı, Balıkesir’in ise gururu oldu.

Öğrencilerinin hayatına müzikle dokundu Nuri Öğretmen. Hiç pes etmedi. Çok zor şartlarda ve imkansızlıklarla mücadele etti. Ama başardı. Müziğe aşık bir öğretmenin neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. Öğrencilerinin umudu oldu. Ve Milli Eğitim Bakanlığınca 1 milyon 5 bin 380 öğretmen arasından seçilerek ‘Yılın Öğretmeni’ oldu.

CUMHURBAŞKANI İLE BİR ARAYA GELECEK

Türkiye genelinden 1 milyon 5 bin 380 öğretmen arasından Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen, ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi. Bu yıl 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde de bakanlık komisyonunun değerlendirme kriterleri sonucu seçilen Nuri Dağdelen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı ile bir araya gelecek. Dağdelen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona da katılacak.

KÖYDEN AVRUPA’YA BAŞARI  SERÜVENİ

Kepsut’ta bulunan okullarında beş plastik bardakla başlayıp, dünyada ilk ve tek olan Ahşap Müzik Atölyesi’ni okullarına kazandıran Nuri Öğretmen, ‘Hayatın Ritmini Yakala’ dedi ve imkansızlık kelimesinin anlamını çürütmeyi başardı. Okullarında kurdukları Hayatın Ritmini Yakala grubu ile Yetenek Sizsiniz yarışmasına katıldılar. Çeyrek final ve yarı finali geçtiler. Balıkesir’in ve tüm Türkiye’nin hayranlıkla izlediği bu güzel öğretmen ve öğrencileri yarışmanın finalinde şampiyon oldular. Onların bu şampiyonlukları aslında bir başlangıçtı. İnandılar ve birlikte başardılar.

BİR ÖĞRETMEN DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR

Hayalinde hep öğretmenlik olduğunu söyleyen Nuri Dağdelen, mesleğinin en iyisi olmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Nuri Dağdelen başarı hikayesini şu sözlerle anlatıyor; ‘Benim hayallerim, öğretmenliği düşündüğüm ilk anda başladı. Ulaşılmayan hayatlara ulaşmayı, öğrencilerin hayatlarına müzikle dokunabilmeyi istedim. Müzik öğretmenliği okudum, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinde ve Mardin’de çalıştım. Şuan ise görev yaptığım yer olan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda 6. Yılım.’

‘SON NEFESİME KADAR VAZGEÇMEYECEĞİM’

Öğrencilerinin hayallerine giden yolda en büyük destekçileri olduğunu söyleyen Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen, ‘Babamın züccaciye dükkanından aldığım 5 plastik bardakla başlayan hikayemiz uçsuz bucaksız hayallere ulaşmamızı sağladı. Öğretmen olduğum için gurur duyuyorum ve son nefesime kadar da amaçlarım doğrultusunda hareket edeceğimi söylemek istiyorum. Ayrıca bu yolculukta bana destek olan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Balıkesir Valiliği’ne, Kepsut Kaymakamlığı’na, Kepsut Belediye Başkanlığı’na, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğü’ne ve tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu. Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu