GündemTeknoloji

SUSURLUK AYRANINDAN KAYSERİ MANTISINA KADAR VAR

Türk Telekom, Türk kültürünü yansıtan ve bu doğrultuda emojiler içeren ilk yerli ve milli klavyeyi tasarladı. TAMBU adı verilen bir klavye kullanıma sunuldu.

Türk Telekom, yerli ve milli teknoloji geliştirme vizyonundan hareketle hayata geçirdiği platform özellikli dijital klavyesi TAMBU ile bilişim sektöründe yeni bir sayfa açtı.

‘Öğrenen sistemi’ ile yapay zekanın kapılarını aralayan ‘ilk yerli dijital platform’ TAMBU ile kullanıcılar hem hızlanacak hem de incelikle düşünülmüş Türkiye’ye özgü hareketli çıkartmalar ve eğlenceli GIF’lerle yazışmalarını renklendirebilecek.

TAMBU’da ‘Etekleri zil çalmak’ deyiminden ‘nazar değmesin’ duasına, ‘terlik fırlatan anne’den ‘eyvallah’ ifadesine kadar Türk kültürüne ait dilek ve duyguları yansıtan çok sayıda hareketli çıkartma ve emoji bulunacak.

TAMBU, üzerine yerleştirilen araç çubuğu özelliğiyle klavyeden ayrılmadan hareketli çıkartma ve GIF gönderimi, 100 farklı dilde çeviri, atasözü, deyim ve sözlüklere ulaşım, konum paylaşımı, ‘konuş yazsın’, kişiselleştirilebilir arka plan ve temalar, öğrenen klavye ve kişisel sözlük gibi özelliklerle pek çok dijital mobil uygulamayı bir arada sunacak.

İsmi ‘aradığımız tam da bu’ mottosundan yola çıkarak belirlenen TAMBU, Türkçe ve milli bir mobil uygulama kullanmak isteyen herkes için coğrafya ve operatör bağımsız olarak sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu