GündemÖzel Haberler

KIRCI: KİMSE BALIKESİR ÜZERİNDE PLANLAR YAPMAYA ÇALIŞMASIN

 

 Balıkesir AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, MERHABA Gazetesi’ni ağırladı.

 

MERHABA Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Vekil Kırcı, diğer Milletvekili, Belediye Başkanları, Parti Başkanları ve tüm üyeleri ile abi kardeş ilişkilerinin olduğunu, hep bunu yaptığını bu nedenle siyasi hayatında başarının kendiliğinden geldiğini vurguladı.

Özel hayatı ile ilgili de konuşan Milletvekili Sema Kırcı, “20 yaşımda bir oğlum var. Uzun zaman görüşemediğimiz zaman birbirimizi çok özlüyoruz. Ancak önümüzde bir seçim süreci var. 2019 yılında olacak bu seçime çok hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Türkiye’nin, Balıkesir’in bu süreçte bizden istediği çok şey var. Yeterki onları yapalım” dedi.

 

 

Kamil Akyürek: ‘Sayın Vekilim, Balıkesir’de malum bir değişim yaşandı. Bu değişimin ilk yansıması Cumhurbaşkanımızın Balıkesir’i ziyareti sırasında kamuoyuna da yansıdı. Bir rahatlık vardı. Daha samimi bir toplantı oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sema Kırcı: Balıkesir’de bir değişim yaşandı ve bunun en sıcak yansımasını Balıkesir’e Cumhurbaşkanımızın gelişiyle görmüş olduk. Teşkilatımızla inanılmaz güzel bir toplantı yaşandı. Cumhurbaşkanımızın, Balıkesir’deki toplantıyı Merkez Yürütme Kuruluna da taşıması bizim için ayrıca bir gurur. Çok hoşlanıyorsa ve çok beğeniyorsa Cumhurbaşkanımız bunları söyler.  2 Yıllık bir vekilim ama Genel kurul salonunda Balıkesirli bir vekil olarak büyük bir gururla dolaşıyoruz. Herkes Balıkesir’deki Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantımızın ne kadar verimli ve güzel geçtiğinden bahsediyor. Hatta bir vekilimiz dedi ki; ‘Siz o kadar büyük bir kalabalığı Cumartesi gününde Balıkesir’de nasıl topladınız? Beklentiyi yükselttiniz’ dedi.  O gün oraya gelen, Cumhurbaşkanımızı ve bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum.

Sizde o resmi çektiniz mi? Çok hissedilmese de bir itiş kakış vardı. O toplantıda biz bunu görmedik. Nasıl değerlendirirsiniz?

Hissettik. Hangi işi yaparsak yapalım duygularımızı katıp yüreğimizle bu işi yaptıktan sonra başarıya çok daha güzel ulaşabiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde İl başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu ile birlikte ilçe ziyaretlerimiz de oldu. Oradaki kısa bir diyaloğu aktarmak istiyorum. Ayvalık kongremizden sonra Gömeç teşkilatımıza uğradık. Orada da Büyük bir kalabalık gördük. Hep beraber konuşuyoruz. Ali abi konuştuktan sonra dedi ki; ‘Şimdi mikrofonu Sema kardeşime veriyorum’ Ben mikrofonu aldıktan sonra dedim ki; ‘Görüyor musunuz Ali abi bahsederken Sema Kardeşim diyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza Zekai abi diyorum. Hasan Bey kardeşimdir. Bu muhabbetle bu iş yapıldığı zaman, yani birbirimizle aile gibi yaptığımız zaman iş güzelleşir. Yeri geliyor çoluğumuzdan çocuğumuzdan çok birbirimizi görüyoruz. Teşkilata muhabbetin aşısı yapılmıştır ve o iş güzelleşir. Ben siyasi hayatımda hep bunu böyle yaptım.  İnanmadığım hiçbir şeyin peşinden koşmadım.

Son bir yıl içerisinde görüyoruz ki teşkilatlar çok sık ziyaretler yapıyorsunuz.

Eskiden de gidip geliyorduk ama Balıkesir çok büyük bir coğrafya. Bandırma’da da Balıkesir Merkez kadar yoğun bir nüfus var. Her ilde farklı bölgelerden milletvekili seçilmesinin bir nedeni var ki bunu sizde biliyorsunuz. İl içinde her bölgenin doğru duyulması için bu bir avantajdır. Kadın vekil sadece ben olduğum için benim her yerde görünmem bekleniyor ama bu mümkün olmuyor. Ali Aydınlıoğlu’nu da mesela her yerde görmezsiniz. Kasım Bostan’ı da Bandırma’da çok görmezsiniz. Mahmut Poyrazlı’yı da Dursunbey’de çok görmezsiniz. Ama ne mutlu bana ki beni görmek istiyor hemşerilerim. Allah’tan güç kuvvet istiyoruz.

Bir hanımefendi olarak böyle bir yoğunluğu yüklenmek zor oluyor mu?

Zaman zaman zor oluyor tabi ki. 20 Yaşında bir oğlum var. Özlüyor beni. Ne kadar büyük olursa olsun çocuklarımız bizim herşeyimiz. Bu görevlerimizi her zaman yapmayacağız biz. 4 yıllık bir süre vardı. 2 yıl kaldı. Kalan iki yılda da milletimize en iyi hizmeti verme noktasında çaba sarf ediyoruz. Evladımıza, ailemize zaman ayırabiliriz ama Türkiye’nin Balıkesir’in bu iki yıllık süreçte bizden istediği çok şey onları yapalım yeter ki. Tek ihtiyacımız olan şey sağlıklı bir vücut ve doğru çalışma arkadaşları olduğunu düşünüyorum. Ona da zaten sahibiz. Ben Balıkesir’in 2019’a çok hızlı bir şekilde hazırlandığını düşünüyorum. Kongrelerimizle beraber seçim startını verdik. Kimse Balıkesir üzerinde planlar yapmasın. Teşkilatlardaki yenilenme ile birlikte çok daha inançlıyız.

Aslında Balıkesir özellikle Ak Partili Milletvekilleri sayesinde TBMM’de çok iyi temsil ediliyor. Bunun üzerinde Balıkesir’de çok fazla bilinirlik yok. Neden?

Biz onu zaman içinde icraatlerimizle gösteriyoruz. Onların zaman zaman bizim üzerimizde yarattığı yoğunluk var. Kasıtlı olarak yapılmış bir şey yok aslında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu