GündemÖzel Haberler

ESNAFTA VATANDAŞTA “YA TAM KAPATIN YA TAM AÇIN” DİYOR TIPKI GEÇMİŞTE SÖYLEDİKLERİ GİBİ…

1915 yılında açılan ve şehrin en işlek yerlerinden olan Millî Kuvvetler Caddesi’nin, araç trafiğine kapatılıp kapatılmaması Belediye Meclisinde sık konuşulmuş ve “kapatılmalı -kapatılmamalı” denilerek, caddenin kısmı yayalaştırılmasına karar verilmişti.

Dsc0081

Millî Kuvvetler Caddesi’nin kısmi yayalaştırılmasıyla ilgili anketler yapılmış ve çıkan sonuçlarda esnafın, alışveriş olmayacağı düşüncesiyle kapatılmasına çok sıcak bakmadığı ortaya çıkmıştı. Vatandaşlarsa trafiğe kapatılma fikrine sıcak bakmıştı. Orta yol bulundu kısmi yayalaştırmaya gidildi. Cadde de kaldırımlar genişletildi, tek şeritli araç trafiğine yön verildi. Peki bu çalışma verimli oldu mu?

ŞEHRİN VİTRİNİ

MİLLİ KUVVETLER

Milli Kuvvetler Caddesi bayram öncesi arife günlerinde trafiğe kapatılıyor ve caddede vatandaş kalabalığı yoğun oluyor. Esnaf mutlu ancak, bugün esnaf “ya kapatsalardı yada daraltmayıp araç trafiği rahat aksaydı” diyor. Yapılan çalışmanın faydası değil zararı oldu diye düşünüyor. Vatandaşlarsa hala aynı fikirde zaten trafiğe tamamen kapatılmalıydı…

Dsc0089

MECLİSTEN ÇIKAN KARAR

Belediye Meclisinde alınan son kararla Dönemin Belediye Başkanı İsmail Ok projeyi meclis üyelerinin oyuna sunmuş ve Kısmi yayalaştırma projesi AK Parti’nin 12 ret ve CHP’nin 3 çekimser oyuna karşılık MHP’nin 16 evet oyuyla kabul edilmişti.

TECRÜBELİ ESNAFLARIN YORUMU

Saatçi Mustafa Dinç: Milli Kuvvetlerde her ağaç arasına bir tane mutlaka bank koymaları iyi olur. Kimisinde var kimisinde yok ancak bu bir ihtiyaç koyulmalı. Ayakta bekleyen, yaşlı olanlar oluyor hep. Trafiğe kapatılıp kapatılmaması daha önce konuşuldu encümenden kapatılması yönünde kararda çıktı diye biliyorum Kapatılması vatandaş için rahatlık olur. Vatandaş hava almak için çıkıp dolaşacak, oturup çayını içecek, işini görecek. Rahatlayıp evine dönecek. Kapanması lazım. Burasın halka açık olmalı. Daha öncede sordular o zamanda söyledim. Kapanmalı. Araçlar otopark gibi kullanıyordu daha önceki haliyle oda sıkıntılıydı. O olmamalı. Çoluk çocuk rahatlar ailelerde huzurlu olur. Birde sigara içenler yanında çöp kovası varken yere atıyor. Ceza yazsınlar 50 lira bak atılıyor mu? Düzen gelsin düzen ellerinde makbuzlu siviller olsun bu da düzelsin. Çoğunluk halk ne istiyorsa olması gereken odur. Kulak vermeleri gerekir. Ambulans yerleri olmalı sadece onu da tabela ile belirtecekler.

Dsc0092

HALK NE İSTİYORSA KULAK VERSİNLER İSTİYORUM

55 yıldır Milli Kuvvetler Caddesinde esnaflık yapan Hayati Köse: “ Yürüyüş bantları Milli Kuvvetlerde çok fazla. Aşağı yoldan gelen 112 gelene kadar sıkıntı yaşıyor zaten evde yukarılardan hasta alacaksa birde, ambulans ulaşana kadar o hasta vefat ediyor. Burada gördüklerimiz bunlar. Yol kaldırımındaki genişlikten ziyade hiç olmazsa iki araç geçiş imanı tanınsa daha rahat olur gibi. Milli Kuvvetler Caddesi bu haliyle sıkıntı. Bankaların önlerinde aralıklar var onlar içinde para indiriyorlar deniyor onlarda haklı. Oteller müşterimiz geliyor diyor. Onlarda şuan hizmet alamadıklarını söylüyor. Çok eskiden Önceden çift gidiş gelişli idi bu yol. Bu yolu ya tam kapatacaklar yada kullanılır hale getirecekler. Sıkıntı yaşayan esnaflarda olacaktır tabi ama doğru olan neyse o yapılmalı. İşlerimiz durgun ilerliyor ve zor.”

OTURMAK İSTEYENE BANK YETERSİZ BETONDAN ÇİÇEK SAKSILARI GEREKSİZ

Yusuf Çolak (öğrenci):    Milli Kuvvetlerde kaldırımlar bence çok geniş ancak kullanışsız. Çoğu teyzeyi oturacak bank ararken görüyorum ama bulamıyor. Dolu. Oturmak için bank olmalı en azından iki nefes alıp sonra yola devam imkânı olur. Daha önceki halini hatırlıyorum. Trafiğe kapatılması iyi olur çok sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Milli Kuvvetlerdeki oturma bankları yetersiz bence ve ihtiyaç. Saksılar değil de oturma bankı olabilir mesela. Özellikle yaş olarak büyük olanların dinlenme isteği karşılanamıyor var olan banklar hep dolu oluyor.

Dsc0094 1

YA TAM KAPATIN YA TAM AÇIN

BÖYLE OLMUYOR

Ferdi Vurucu: Milli Kuvvetlerdeki oturma alanları ve beton çiçek saksıları gereksiz. Milli Kuvvetlerde bank ne olacak, çiçeklerin kendi yok saksıları var ne olacak?  Heryer çay ocağı adım başı çay ocağı var. Belediye her köşe başına ruhsat vermiş. Bankı ne yapacaksınız bize versinler bankı biz alalım hiç olmazsa müşteri otursun…

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ KAPANMALI

Rauf Eraslan: Milli Kuvvetlerdeki banklar da yetersiz. Yolda yetersiz. Ne araç trafiği nede yaya trafiği akabiliyor. Bence tamamen kapatılmalıydı. Bugün sorun olarak kaldı. Milli Kuvvetlerde evim vardı daha önce kaldırımları genişlettiler  ama geçmişte çift yönlü zamanlarda da araç park ediyorlardı yine sıkıntı yaratıyordu. Kapanması gerekir kökten çözüm.

Dsc0085 1

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu