Köşe Yazıları

KALİTE HER ZAMAN NİTELİĞİ BERABERİNDE GETİRİR

Etrafımızdaki nitelikli çoğunluk ne derece diye düşünürsek, hemen akla gelebilenler şöyle; azınlıkla birlikte  kalifiye eleman , Deneyimli insan bulabilmenin ,günümüzde az olduğunu açığa çıkaracak cinsten olacaktır. Birde işin ahlaki boyutu var buda önemli. Bazı şeyleri görebilmek için çok uzağa gitmeye gerek yoktur. Çalışıyorsanız da işverenseniz de bu böyledir. İyi bir yönetici olmakta iyi bir çalışan olmakta nitelik gerektirir. Aranılan insan olmak kaliteyle birlikte niteliği de beraberinde getirir.

Bir şeyin nasıl olduğunu belirten, onu öteki şeylerden ayıran, şöyle ya da böyle yapan özellik nitelik. İnsanlarda nitelik aradığımızda elbette ki iyi ve güzel günümüzde hassasiyeti daha da artan ahlaki olan nitelikte insan arıyoruz. Özellikle iş yaşamının önemli ve vazgeçilmez bir parçası oluyor “nitelik”. Hep iş adamlarından duyduğumuz , “nitelikli iş gücü sayımız az” cümlesidir. Balıkesir’de de bu çok önemli. Özellikle Sanayi bölgesinde işverenlerin bu tip cümleleri önem taşıyor ve onlarda Balıkesir’de mühendis, işi bilen insan pek bulamıyoruz dışarıdan getirmeye çalışıyoruz ancak onlarda Balıkesir’de ki yaşama bakarak burada yaşam sürdüremeyeceklerini söylüyorlar. En fazla dayanabilen bir hafta dayanıyor.  Ailesi ile gelmek isteyen yok. Paradan öncelikli olarak, yaşamak istedikleri şehir ön plana çıkıyor. Nitelikli insan sayımız, öz denebilecek az sayıda diyorlar.

Balıkesir’de bu noktada basındaki nitelikte önem taşımalı diye düşünenlerdenim. Niye mi? Nitelikli işgücü kadar nitelikli insan sayısı az. Bu veriler ışığında kendi kurduğum cümlelerde değil aslında. Bana göre nitelik dediğimizde temsiliyet konusunda da hassas olunmalı. Bir işin başındaki kişi önemlidir. Balık baştan kokar denir. Öyleyse her ne konuda olursa olsun oğlu küçük yaştaki kıza tecavüzden içeride olan yada uyuşturucu karnından çıkmış ve oğlu içeride olanlar temsiliyetin başında hele ki başkan sıfatı alabiliyorsa ne ala Nitelik ne ala nicelik…O halde niteliği ailemizede yaymak gerekir eksikler fazla diyerek niteliği aileden ve çevremize yayarak başlamakta son derece önemli diye düşünenlerdenim. Temsiliyet,iş sahibi olmak yada işçi olmak önemlidir heleki nitelik söz konusu ise…Ne ala nitelik ne ala nicelik…

İlgili Makaleler

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu