Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE 10 KASIM ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde İvrindi Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ile anıldı.

 

SİRENLER İLE BAŞLADI

 

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen program, Atatürk Anıtına Fatma Turhan Keser tarafından Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz tarafından Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başladı. 09:05’te acı sirenlerin çalması ile birlikte ilçe adeta mateme büründü. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş şehit ve gazilerimiz için Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

ŞİİRLERLE SON BULDU

 

Akabinde günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması ile program son buldu. Programa İlçe Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, İlçe Mülki ve idari amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katılım sağladı.

Istl0710

BAŞKAN CENGİZ KONUŞTU

 

Büyük fikirler dünyadan silinmez, yaşamaya devam eder diyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Milletine ve vatanına duyduğu güven ve inanç ile başlattığı Kurtuluş Mücadelesini, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

“CUMHURİYET ATAMIZIN ARMAĞANI ”

 

Milletimizi ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtarıp, bizlere özgür bir şekilde yaşadığımız cumhuriyeti emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizin ve bizlerin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır diyen Başkan Cengiz; “Atamızın armağanı olan Cumhuriyeti gencinden yaşlısına canı pahasına koruma ve yaşatma gayreti içerisindeyiz ve o gayret ile olmaya da devam edeceğiz. Hiç şüphesiz asıl gayemiz Ulu Önderimizin işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bütün çabamız bu gayeyi gerçekleştirmeye yönelik olacaktır. Vatanımız için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk milletine önderlik yaparak Anadolu’yu yeniden vatan haline getiren, milleti kendi iradesine sahip çıkma gücüne kavuşturan büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu