Gündemİlçe Haberleri

“İnsanıyla Toprağını Ve Tarihini Yaşatan İlçe”

“İnsanıyla Toprağını Ve Tarihini Yaşatan İlçe”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul “Geleneğimiz Geleceğimiz “diyerek ilçedeki değerlerin yaşatılmasına verdikleri önemi ve ilçe hizmetlerini Merhaba’ya değerlendirdi.

Tarım ve Hayvancılığa Verilen Önem

Kepsut Belediyesi Vefalı yurt olarak anılan Kepsut da tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için zaman zaman bilgilendirmeler yaparak ve fuarlar düzenleyerek çiftçinin yanında olduklarını gösteriyorlar. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne katılım sağlayan ilçede tarım ve hayvancılığa ayrı bir önem veriliyor.Tarım ve hayvancılık konusu belediye meclisinde de gündemde tutuluyor.

Gelenek Ve Görenekler Yaşatılıyor

Kepsut’un mahallelerine has gelenek ve görenekleri günümüzde de hala sürdürülüyor Düğünlerde yapılan kelle atışı geleneğinden tutun, keşkek dövmeye, köyden köye gidilirken misafir evlerinde pişen yemeklere ve daha pek çok özel gelenekler günümüzde de yaşatılıyor. Kimi zaman gelenek ve ayrıca göreneklerin yaşatıldığının örneğini Başkan Cankul’da bizzat katıldığı programlarda gösteriyor. Nursima Akyürek’in Haberi 5’te

Gelenek Ve Görenekler Yaşatılıyor

Kepsut’un mahallelerine has gelenek ve görenekleri günümüzde de hala sürdürülüyor Düğünlerde yapılan kelle atışı geleneğinden tutun, keşkek dövmeye, köyden köye gidilirken misafir evlerinde pişen yemeklere ve daha pek çok özel gelenekler günümüzde de yaşatıyolar. Kimi zaman gelenek ve ayrıca göreneklerin yaşatıldığının örneğini Başkan Cankul’da bizzat katıldığı programlarda gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Serçeören’de toplu cemiyet etkinliğine katılan Başkan Cankul, “cemiyetimizde Mahallelerimizde geleneğimizin vazgeçilmezi olan Kelle Atışlarına katıldık. Gelenek ve ayrıca göreneklerimiz bizi biz yapan en önemli sürdürülmesi gereken değerlerimizdir ” dedi.

Balıkesir Kepsut Tarım Şehirleri Birliğine Katıldılar

AGRICITIES “Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ üyeliği meclis kararıyla onayladılar. Kepsut Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclisi meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Meclis üyelerimiz ile tek çatı altında toplanarak birçok güzel proje ve hizmeti hayata geçirmeye, Kepsut’umuz için çalışmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz bu toplantıda Büyükşehir Belediyeleri kapsamında kurulan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne üyeliğine oy birliği ile karar aldık. İlçemize, Balıkesir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi. Kepsut’ta ve Balıkesir’de İlçedeki tarım hareketliliğine Dünyadaki tarımın yaygın olduğu yerlerde, mevcut tecrübe ve birikimi dikkate alarak, etkileşim, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve ayrıca karşılıklı deneyimlerden yararlanma ekonomik ve teknik alanlarda işbirliği sağlaması hedefliyorlar.

Kurumlararası İşbirliğine Önem Veriyoruz

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Her gönülden, her görüşten iletişim bizi güçlü kılan. Hertürlü gayret çaba ve hoşgörü bizi birlikte tutar, başarılı oluruz. Herşey Vefalı Yurt Kepsutumuz için diyerek halkla buluşmalarının en önemli kriter olduğunu belirtti. Devlet Millet el ele anlayışı ile ayrıca yaptığımız hizmetler için birlikteliği önemsiyoruz ”dedi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu