GündemÖzel Haberler

BU DEĞİŞİKLİĞİ SİZ FARK ETTİNİZ Mİ?

Balıkesir’deki şehir içi ulaşımda son dönemde önemli değişiklikler var. Toplu taşıma araçlarındaki numaralandırma sistemi değişirken, vatandaş bu değişime ayak uydurabildi mi? Toplu taşıma araçlarındaki değişen sistemi vatandaşlar MERHABA’ya değerlendirdi.

Vatandaşlar, son dönemde toplu taşıma araçlarında ve duraklarda asılı olan yazılarla bilgilendirildiler. Toplu taşıma araçları üzerinde yer alan numaralandırma sisteminde ise önemli değişiklikler vardı. 20 Kasım’dan itibaren toplu taşıma araçlarının yeni hat numaralarıyla hizmet vereceğini belirten BTT yetkilileri, yeni hizmete giren hatları da listeye yazdılar.  Eskiden ‘K2’ TTM-2.Sakarya Mh. Hattı ‘38A’ oldu. ‘K3 TTM-Maltepe Mh. Hattı ise ‘39’ olarak değişirken, 23T, Terminal-TTM, 24TB Terminal-Gündoğan Mah.-Bahçelievler Mah., M2-A Ayşebacı- KYK-Sanayi-NEF Hattı gibi yeni hatlar da oluşturuldu. Toplu taşımadaki aksaklıkların giderilmesi açısından böyle bir değişikliğe gidildiğini belirten yetkililer, yakın zamanda çalışmaların tamamlanacağını belirttiler.

 

Nuran Tuncay:Ben 79 yaşındayım. Duraklara ve toplu taşıma araçlarına asılan listeyi okudum. Tabi alışmak gerekecek ama listeyi yanımızda bulundurup gitmek istediğimiz durağı takip edersek bulabiliriz.  Okuma Yazma bilen hiç kimse karışıklık yaşamaz. Rahatlıkla otobüsünü bulup, numaraya da alışabilir.

Şadiye Duyan: Ben köyde oturuyorum. Her gün şehre gelmiyorum. Benim için sorun olmadı. Şehirde yaşayan vatandaşlar için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Biz alıştığımız düzende devam ediyoruz.

Hasan Can: Göçmen konutlarında oturuyorum. Bizim mahalleye tek otobüs geliyor. Hafta sonu semt pazarına çıkılıyor. O yüzden yoğunluk yaşanıyor. Otobüs geç gelince herkes şoföre kızıyor.  Ama şoförde ne yapsın? Tek hat olunca durum oldukça zor.  Hiç saatinde otobüse binemiyoruz. Her zaman zorluk yaşıyoruz. Hat sayılarını çoğaltmaları lazım diye düşünüyorum.

Refika Kuruoğlu:Okuma yama bilen hiç kimse hangi otobüse bineceğini şaşırmaz. Fakat bu tür değişikliklerin çok fazla yapılması düzensizliğe neden olduğunu düşünüyorum. O nedenle bir defa yapılsın ve hep o düzende gitsin.

Veysel Özdemir: Her yerin, her şeyin isminin bu kadar değiştirilmesi bu ülkede yaşayan biri olarak beni rahatsız ediyor. Ben kendi adıma yapılan bu değişiklikten rahatsız oldum. Sebebi neydi. Önemli konular varken neden bu tür konularla uğraşılıyor. Çok daha önemli konular varken böyle isimlere takılı kalmak çok yanlış diye düşünüyorum.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu