GündemSiyaset

Basında özgürlük kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ederek İyi Parti’ye geçen 15 Milletvekilinden biri olan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 3 mayıs basında özgürlük gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ederek İyi Parti’ye geçen 15 Milletvekilinden biri olan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 3 mayıs basında özgürlük gününü kutladı. Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul edilmişti.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın yazılı olarak yaptığı açıklamada , ‘Basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olup, halkın haber alma hakkının da güvencesidir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada tek adam ve onun baskı rejimi yüzünden Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir.

Denetimden ve eleştiriden hoşlanmayan AKP iktidarının basın özgürlüğü anlayışı yandaş olmakla sınırlıdır.’dedi.Akın, ‘Özgür basından söz etmenin artık zorlaştığı bir ortamda tüm basın emekçilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Kimsenin düşünce ve ifadelerinden dolayı yargılanmadığı, her türlü baskı ve sansürden uzak, sesimizi daha özgür duyuracağımız bir dünya dileğiyle.’ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu