Köşe Yazıları

A Vitaminli Dünya

A Vitaminli Dünya. Yeni Dünya bir diğer adıyla malta eriğini anlatacağım bugün. Yeni dünya meyvesi Malta eriğinin faydası müthiş. Malta eriği de denilen yenidünya meyvesi, diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitamini yönünden zengindir. Bu meyvenin kendisi kadar çekirdeklerinin de faydası var.

Bağışıklığı Güçlendirir

 

Zengin bir A vitamini kaynağı olan malta eriği aynı zamanda B6 ve C vitaminlerini de içerir. Dolayısıyla bağışıklık sistemine katkıda bulunur, hücre hasarını önlemeye yardımcı olur, göz ve cilt sağlığımız için fayda sağlar.

Harareti Alır

 

Lifli ve sulu bir meyve olduğundan vücudun hararetini alır, kan şekerini düzenler.

Kilo Vermeye Yardımcı

 

Lifli yapısıyla sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. Kilo vermeye yardımcı olur.

Stresi Azaltır

 

Stresi azaltmaya ve uykuya daha rahat dalmaya yardımcı olur. İçeriğindeki antioksidanlarla ve yine lifli yapısıyla kalp hastalıklarından ve kanserden korur.

Kan Basıncını Düzenler

 

Potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve az miktarda demir içeriğiyle vücudun mineral ihtiyacına katkı sağlar. Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Çekirdekleri de Faydalı

 

Meyvesi dışında çekirdekleri böbrek taşlarının düşmesi ve kozmetikte, yaprakları da birçok alanda kullanılır.

Yalnızca 50 Kalori

 

100 gram malta eriği 50 kaloridir. Dolayısıyla mevsiminde güzel bir ara öğün seçeneğidir. Malta eriğini meyve salatalarında, yoğurtla ya da sütle birlikte tüketilir. Hatta yemeklerinizde bile kullanılır. A Vitaminli Dünya

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu