GündemTürkiye Gündemi

Adana’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem

Adana’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem. Adana’nın Kozan ilçesinde bu sabah saatlerinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Adana'Da 5.5 Büyüklüğünde Deprem

 

Adana’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem. Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44 sıralarında bir deprem meydana geldi. 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden açıklama yaptı.

Öte yandan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de paniğe neden oldu. Vatandaşlar evlerinden ve iş yelerlerinden kendilerini sokağa attı.

 

Adanada 5.5 Buyuklugunde Deprem 1

 

Üst Üste Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Bugün saat 08.44’te Adana’mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.’ ifadelerini kullandı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer açıklamasında, ‘Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir.’ dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise, depremle ilgili  açıklama yaptı. Tatar, ‘Deprem 5 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar gelen olumsuz bir ihbar yok. Tarama çalışmaları sürüyor.’ ifadelerini kullandı.

Adana Valisi Süleyman Elban, ‘Şu ana kadar bir yaralı, can kaybı ile ilgili ihbar gelmedi. Ayrıca binalarla ilgili taramalarımız devam ediyor. Kozan’da birkaç metruk binada bir yıkılma ve hasar olduğu bilgisi var. Onun dışında ciddi hasar bilgisi yok.’ dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da basın mensuplarına açıklama yaptı. Büyük bir olumsuz durumun olmadığını Kozan’da birkaç ahırın zarar gördüğünü söyledi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan açıklama yaptı. Köylerde hasar gören evlerin olduğunu söylerken can kaybının olmadığını belirtti. Kapanan yolların olduğunu da belirten Özgan çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

 

Adanada 5.5 Buyuklugunde Deprem 2

 

2 Kişi Balkondan Atladı

Depremin hissedildiği komşu Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2 kişi paniğe kapıldı. Ayrıca Milliyet’in edindiği bilgiye göre balkondan atladı. Ekipler 2’nci kattaki evlerinin balkonundan atlayan 2 vatandaşı hastaneye götürdü. Ardından Kadirli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı.

Kara Yolu Kapandı

Adana’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem. Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi’nin dağlık alanından yola kaya parçaları düştü. Bununla birlikte Uğurlubağ Mahallesi’ni Kozan ilçesine bağlayan kara yolu ise kapandı.

2 Binanın Duvarları Yıkıldı

Adana’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem. Kozan’da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkıldı. Ayrıca Adana’da 6 Şubat depreminde ağır ve orta hasar alan binalarda hasar olup olmadığı araştırılıyor.

 

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu