Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

ADD’den ‘Medeni Kanun’ Açıklaması

ADD’den ‘Medeni Kanun’ Açıklaması

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı A. Turan Güneş, Türk Medeni Kanunu’nun yıldönümü nedeniyle açıklamalar yaptı.

ADD Balıkesir Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla, Türk Medeni Kanunu’nun 96 kabul yılı ile ilgili görüşlerini aktardı. Şube Başkanı A. Turan Güneş’in açıklamasında, “Türkiye’de kadın hakları cumhuriyet devrimi ile kazanılmıştır. 96 yıl önce bu gün Türk Medeni Kanunu kabul edilmiştir. Bu kanunla Türk kadının kazandığı haklar özetle: 1. Kadın-erkek eşitliği sağlandı. 2.Evlilikte resmî nikâh zorunluluğu getirildi. 3.Tek eşle evlilik esası getirildi. 4. Kadınlara, istedikleri mesleğe girebilme hakkı tanındı, çalışma ve kazanç sağlama özgürlüğü getirildi. 5.Hukuksal ve sosyal alanda, kadın-erkek eşit hale getirildi. 6.Miras hukukunda erkekle eşit hale getirildi” dedi.

 

“Toplumunun Medeni Yaşama Açılan Yüzüdür”

 

Güneş, açıklamasının devamında, “Medeni kanun sadece kadını özgürleştiren yasalar bütünü değil; Türk toplumunun medeni yaşama açılan yüzüdür. Bu gün toplumu cahil bırakmaya, toplumun inancını istismar ederek sömürüye açık hale getirmeyi amaçlayanlar; İnançlı insanları din kuralları ile yönetilmenin doğru olduğuna inandırmaya çalışmaktadır. İnançları istismar ederek toplumun ve ülkenin kaynaklarını iç ve dış sömürüye açmaktan başka gayesi olmayan bu çabalara Türk toplumu itibar etmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

“96’ncı Yıldönümü, Ulusumuza Kutlu Olsun”

 

Açıklama, şu ifadelerle sonlandı; “Türk halkı çağdaşı ileri toplumlar seviyesinde yaşamaya hakkı olan ileri bir toplumdur. Medeni yaşamı benimsemiş, medeni yaşamın kıymetini bilen zeki bir toplumdur. Bu gün Arap ülkelerinde, İran ve Afganistan’da hüküm süren ortaçağ yöntemleri ile yönetilmeyi asla kabul etmeyecektir. İnsan onuruna yaraşır bu medeni yaşamı asla terk etmeyeceğiz. Bu vatanı, bu yaşamı bize var eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şehit ve gazilerimizi bu vesile ile bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyoruz. Medeni Kanunun Kabulünün 96’ncı Yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu