Gündemİlçe Haberleri

AFAD Gönüllülerine Balıkesir’de Teşekkür

Balıkesir'de geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve ülke genelinde büyük bir üzüntüye yol açan depremin birinci yıldönümünde anma programı düzenlendi. Balıkesir AFAD yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, depremin hemen ardından bölgeye ilk yardım faaliyetlerini yürüten gönüllülere teşekkür belgesi takdim edildi.

AFAD Gönüllülerine Balıkesir’de Teşekkür

Afad Gonullulerine Balikesirde Tesekkur 1

Vali İsmail Ustaoğlu Denetlemelerde Bulundu ve Gönüllülere Teşekkür Etti

Vali İsmail Ustaoğlu’nun da katıldığı törende, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin arama kurtarma eğitimlerine denetlemelerde bulunuldu. Ayrıca AFAD Başkanlığı tarafından gönderilen fotoğrafların yer aldığı “Asrın Felaketi Fotoğraf Sergisi” de ziyaret edildi. Vali Ustaoğlu, programın ilerleyen bölümlerinde deprem sonrası bölgede görev alan Balıkesir AFAD Gönüllüleri’ne teşekkür belgelerini takdim etti.

Afad Gonullulerine Balikesirde Tesekkur 2

Vali Ustaoğlu: “Asrın felaketi, asrın dayanışmasına dönüştü”

Programda bir konuşma yapan Vali İsmail Ustaoğlu, büyük felaketlerin aynı zamanda birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sınamak için bir fırsat olduğunu belirtti. Ustaoğlu, “Milletimiz bu acı ve tarihi sınavı başarıyla tamamladı. Asrın felaketi, asrın dayanışmasına dönüştü. Genciyle yaşlısıyla milletimiz, o gün canla başla yardıma koştu. Bu da insan olarak bizi diğer varlıklardan ayıran temel özelliklerimizin hala canlı olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Afad Gonullulerine Balikesirde Tesekkur 3

AFAD Gönüllülerinin Önemi Vurgulandı

Ustaoğlu, AFAD gönüllülerinin deprem sonrası yaptıkları çalışmaların değerini vurgulayarak, “AFAD Başkanlığımızın öncülüğünde başlatılan AFAD Gönüllülük Sistemi ile vatandaşlarımız, gerekli eğitimleri aldıktan sonra afet öncesi, esnası ve sonrasında etkin olarak görev alıyorlar. İnsanlara yardım etmek, onlara el uzatmak gönülden, sevgiyle yapılan bir iştir.” dedi.

Afad Gonullulerine Balikesirde Tesekkur 4

Kardeşlik Seferberliğine Öncülük Eden Gönüllülere Teşekkür

Ustaoğlu, konuşmasının sonunda, afet bölgesine ilk yardım faaliyetlerini gerçekleştiren 175 AFAD gönüllüsüne teşekkür ederek, “Bu yıldönümünde, kaybettiklerimizi anarken birlikte yaşama azmimizi kuvvetlendiriyoruz. Geçmişin acılarıyla yüzleşirken, geleceğe umutla bakma kararlılığımızı koruyoruz. Ülkemizin farklı köşelerinde gayret gösteren tüm iyilik neferlerine de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Burhaniye 6 Şubat’ı Unutmadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu