GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Afet Bölgesinde İlk Ders Zili Çaldı!

Afet Bölgesinde İlk Ders Zili Çaldı! Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’ın 7 ilçesinde eğitim başladı. Depremden 49 gün sonra ders zili çaldı.

 

Zil

Afet Bölgesinde İlk Ders Zili Çaldı! Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede en ağır hasarı alan illerden Hatay’da ders zili çaldı. Depremlerin etkisiyle bin 315 okuldan 5’inin yıkıldığı Hatay’ın Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerindeki 494 okulda eğitim bu sabah kademeli olarak başladı. İha’nın haberine göre minik öğrenciler depremden 49 gün sonra yeniden sınıfları doldurdu.

 

“Çocuğumu okula zorla bıraktım”

Velilerden Zeynep Sümeyye Şimşek, ‘’Evlerimizde hasarımız var. Çocuklarımızın psikolojisi bozuk, büyük bir hüzünle çocuğumu bırakıp evime gidiyorum. Vefat eden yakınlarımız çok. Benim çocuğum depremden sonra bir defa bile eline kitap almadı, okula bile zorla bıraktım gitmek istemiyordu. Belki devletimizin yardımıyla çocuğumuzun psikolojisi biraz düzelir” dedi.

 

2 77

Peki İkinci Ara Tatil Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 takvimi sonrasında, okullarda ikinci ara tatilin ne zaman başlayacağını duyurdu. Buna göre; okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023’te olacak. Ayrıca bakanlık ara tatilin iptal olmasına yönelik ya da ertelenmesine yönelik bir açıklama yapmadı.

 

Ramazan bayramıyla aynı güne denk geliyor!

Daha önce haberimizde yer verdiğimiz gibi; Merhaba gazete adresimizden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

https://gazetemerhaba.com/okullarda-ara-tatil-bakin-ne-zamana-denk-geliyor/

 

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

MEB tarafından yayımlanan 2022-2023 takvimi sonrasında okulların kapanacağı tarih belli oldu.

Buna göre; ikinci dönem, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek. Bu bilgi doğrultusunda okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü tatile girecek.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu