İlçe HaberleriSiyaset

Ahmet Akın “Bizde ayrımcılık yok”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, şehirdeki Roman Derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Akın, Roman, Türk, Kürt, Alevi, Çerkes ayrımı olmadığını vurgulayarak, "Bizde ayrımcılık yok. Evlatlarınız bizim evlatlarımız olacak." dedi.

Ahmet Akın “Bizde ayrımcılık yok”

Ahmet Akin Bizde Ayrimcilik Yok 1
Ahmet Akın “Bizde Ayrımcılık Yok”

Romanlarla İlgili Ayrımcılığa Son Verecek Projeler

Akın, Roman kardeşleriyle ilgili Balıkesir için önemli projelerini açıkladı. Roman Masası’nın kurulacağını ve bu masanın sadece tabeladan ibaret olmayacağını, gerçek anlamda mahalle mahalle gezip eksikleri tespit edecek bir ekip olacağını belirtti. Roman gençlerin eğitimine destek olacaklarını ve işsizlik sorununa çözüm getireceklerini dile getirdi.

Ahmet Akin Bizde Ayrimcilik Yok 2
Ahmet Akın “Bizde Ayrımcılık Yok”

Roman Masası ve İstihdam Odaklı Hizmetler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Türkiye’de örneği olmayan Roman Masası’nı açacaklarını belirten Akın, masanın yetkileri olan bir ekip olacağını ve mahalleleri dolaşarak eksikleri tespit edeceğini ifade etti. Ayrıca, gençlere 10 NUMARA GENÇ KART ile destek olacaklarını ve Kariyer ve İstihdam Ofisleri açacaklarını vurguladı. Her ilçede bulunacak olan ofislerin işsizlik sorununa çare olacağını dile getirdi.

Ahmet Akin Bizde Ayrimcilik Yok 3

Romanların Yeteneklerini Değerlendirecek Yenilikçi Yaklaşım

Akın, Roman kardeşlerinin müzik, el işleri ve şarkı sözü yazma gibi yeteneklerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, dünyada benzeri olmayan bir koro projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Projenin tamamını Avrupa Birliği hibesiyle gerçekleştireceklerini ifade eden Akın, koro üyelerinin ay yıldızlı bayrağımız ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logosuyla dünyayı gezeceğini söyledi. Ayrıca, Roman kardeşlerin barınma sorunlarını çözeceklerini ve yaşadıkları elverişsiz evlerin düzeltilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Roman kardeşlerine olan yakınlığını ve projelerini vurgulayarak, “Ben Roman bir milletvekiliyim. Şimdi Balıkesir’e Roman bir Büyükşehir Belediye Başkanı geliyor.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Ahmet Akın; “Toplu Taşıma Sorunlarına Öncelik Vereceğiz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu