İlçe HaberleriÖzel HaberlerSiyaset

Ahmet Akın Mazbatasını Aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın mazbatasını aldı. Bugün aynı zamanda devir teslim töreni de gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen devir teslim töreniyle görevi devraldı. 

Ahmet Akın Mazbatasını Aldı

İlk önce öğretmen evine giderek mazbatasını alan Ahmet Akın burada yaptığı konuşmada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine asılan CHP bayrağı ile ilgili konuştu. Ahmet Akın asılan CHP bayrağından haberinin olmadığını ve asan kişiyi tespit ederek savcılığa verdiğini duyurdu.

Ahmet Akın’ın Konuşması ve Öne Çıkan Başlıkları:

“Bu hayal benim değil Balıkesir’in hayaliydi”

Akın, “Değerli hemşerilerim, değerli yol arkadaşlarım, Balıkesirli ailem hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Yarım kalan şarkımızı bitirmek için buradayız. Hayallerimizi birlikte hayata geçirmek için buradayız. Çünkü bu hayal benim değil Balıkesir’in hayaliydi. Bu hayal Kuva-i Milliye’nin başkenti için, bu hayal halkçı bir belediye için, bu hayal Balıkesir’in hayaliydi” dedi.

“Kimseyi ötekileştirmeyen bir belediyecilik bugün başlıyor”

Akın, konuşmasına devam ederek, “Hepinize teşekkür ediyorum. En önemlisi bu hayalin tohumlarını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dikmiştir. Çünkü burası Türk bayrağının tohumlarını işgal yıllarında Kuva-i Milliye Bayrağını yükselten Yarbay Ali Çetinkaya yaptı. Bu hayalin tohumlarını ilk Kuva-i Milliye’nin Kongrelerinin yapıldığı Okuma Yurdun’da Alacamescid’te atıldı. Bu hayalin tohumları Cumhuriyet kurulurken Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet attı. En önemlisi bu hayalin tohumlarını Ulu Önderim Gazi Mustafa Kemal Atatürk attı. Bugün bu hayal gerçekleştiriliyor. Atatürk’ün ayak izlerini sürdürüyoruz ve Cumhuriyet’in değerlerini büyütüyoruz Allah’ın izniyle. Nedir bunlar? Belediyeyi yürütürken iddialı olacağız. Adaletli olacağız ve herkese eşit olacağız. Kimseyi kırmayan, kimseyi ötekileştirmeyen bir belediyecilik bugün başlıyor” şeklinde konuştu.

“Şimdi Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz gibi demeden çalışma zamanı”

Akın, “Bunun sahipleri CHP’li kardeşlerimin yanı sıra Balıkesir’de kurduğumuz ve ısrarla söylediğimiz Kuva-i Milliye ittifakına gönül veren AK Partili, MHPli, İYİ Partili, Saddet Partili ,Deva Partili ve Gelecek Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok. Tüm Balıkesir kazandı. Şimdi Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz gibi demeden çalışma zamanı. Kampanyanın ilk gününden itibaren söylüyorum. Makamda oturup tebrikleri kabul eden bir belediye başkanı değil. Sözümü verdiğim gibi ilçelerde, köylerde, mahallelerde, emekçilerle, çalışanlarla, memurlarla, iş dünyamızda birlikte olan çalışkan bir belediye başkanı olacağım. Düğümler yapacağız. Düğümleri yapa yapa birleşe birleşe kurduğumuz bu ittifakı büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Oraya asılacak tek bayrak şanlı Türk bayrağıdır”

Akın,”10 yıl Milletvekilliği yaptım. Bu süreçte hiçbir kimseye hangi partidensin demedim. Sadece size nasıl yardımcı olabilirim dedim. Seçim kampanyasında her konuşulanda üstüne basa basa belediyede particilik olmayacak, belediyede siyaset olmayacak dedim. bu söylemimi binlerce kez tekrarladım. Ancak bazı hadsizler bazı kendini bilmezler maalesef benim bilgim dışında Belediye binasına parti bayrağı astılar. Cumhuriyet Halk Partisi olmaktan gurur duyuyorum ama partimizin bayrağının yeri Cumhuriyet Belediye binasının yeri değildir. Olacaksa bayrağı Türkiye Cumhuriyet’inin Al bayrağıdır. O kişi hakkında savcılığımıza şikayette bulundum. Bakın CHPli olmaktan gurur duyuyorum ama partinin bayrağı orası değil orası kamuya ait. Yani her vatandaşın hakkı olan bir bina. Oraya herhangi partinin bayrağı asılmaz. Oraya asılacak tek bayrak şanlı Türk bayrağıdır” dedi.

“Balıkesir’e yalan haber yaptırdılar”

Akın, “Hep birlikte zor bir seçim süreci geçirdik. Aynı isimde kopya bir aday çıkardılar. Bakanlarımız sıra sıra Balıkesir’e geldiler. Projelerimizin aynılarını tekrar ettiler. İftiralar yalanlar karalamalar ardı ardına geldi. Vatandaşın parasıyla karalayan gazeteler bastırdılar. Cadde cadde köy köy gezip dağıttılar. Balıkesir’e yalan haber yaptırdılar. Şimdi son kötülüklerini de maalesef üzülerek söylüyorum dün yaptılar. Bazı meslek gruplarına ve öğrencilerimize verdikleri ulaşım haklarını iptal etmişler. Bu son kötülükten mağdur olan hemşerilerim üzülmesin. Biz bu zararı gidereceğiz ve herkesin yanında olup derhal gereğini yapacağız. Ahmet Akın ve Hakan Şehirli ve Mesut Akbıyık başkanlarım Balıkesir’de adaletin ve eşitliğin simgesi olacak. Bugünden itibaren başlıyoruz.” dedi.

Haber: Elif Şahin

Ahmet Akın Bugün Mazbatasını Alıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu