Gündem

Aile Bakanlığı Onay Verdi!

Aile Bakanlığı Onay Verdi! PTT Ev Hanımlarına 2.000 TL Ödüyor.

Aile Bakanlığı Onay Verdi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ev hanımlarına yönelik çok sayıda yardım bulunmaktadır. Bakanlık tarafından belirlenen şartlara hakim olan kadınlar, devlet tarafından verilen bu destekten faydalanabilmektedir. Ayrıca kadına yapılan yardım ödemeleri son açıklanan yardım detaylarında belirlenen şartı taşıyan kadınlara 1.000 TL destek verilecektir. Peki bu destekten faydalanmak için gerekli şartlar nelerdir? Kadınlara 1.000 TL yardım başvuru şartları nelerdir?

Devlet aylık olarak maaş verecek

Bu yardım iş sahibi olmayan, belirli şartlardan ötürü taşıyamayan, maddi imkanı olmayan kadınlara yöneliktir. 2 ayda bir yapılan yardım ödemesi aylık 1.000 TL gibi bir rakama tekabül etmektedir. Ayrıca başvuran kadınların en azından temel ihtiyaçlarını karşılaması hedeflenmektedir. Bununla birlikte hayatını kaybeden sigortalının eşine devlet tarafından ihtiyaç sahibi olması durumunda yardım yapılmaktadır.

Bu yardımdan kimler faydalanabiliyor?

2 ayda bir devlet tarafından ödenen 2.000 TL’den eşi hayatını kaybetmiş ve maddi imkansızlıklar içinde olan kadınlar faydalanabilmektedir. Aynı zamanda hak sahibi olan kadına aylık 1.000 TL’ye tekabül edecek şekilde 2 ayda bir 2.000 TL ödeme yapılmaktadır.

Kadına maaş başvurusu nasıl yapılmaktadır?

Dul aylığı adı altında ödemeleri devam eden yardımdan faydalanmak isteyen kadından başvuru sırasında bir kaç belgeyi hazır etmeleri gerekliliği açıklandı. Bununla birlikte SYD Vakıflarına yapılan başvurular için istenen belgeler;

  • kimlik fotokopisi,
  • nüfus kayıt örneği,
  • kimlik araştırma belgesi,
  • 3 adet vesikalık fotoğraf,
  • mal bildirim belgesi,
  • defin belgesi,
  • gelir durumunu gösteren belge olarak bakanlık sayfasında bulunmaktadır.
Eşi vefat eden kadına yapılan ödemeler

Eşi vefat eden kadına devlet belirli aralıklarla bir çok yardım yapmaya devam etmektedir. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları yardımları, ölüm aylığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden muhtaçlık yardımları ile birlikte belediyelere de yardım ödemesi almak adına başvuruda bulunabilirsiniz.

Ev hanımlarına 1.000 TL maaş nereden çekilmektedir?

Devlet tarafından yapılan yardımların bir çoğu PTT hesapları üzerinden çekilmektedir. Kadınlara 2.00. TL yardım ödemeleri de PTT üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca PTT kart ile sıra beklemeden ATM aracılığı ile maaşınızı alabilirsiniz.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu