GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AK PARTİ’DEN BRUNSON AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brunson’ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Türkiye’nin dayatmalara prim vermediğini ve tehdit dilini kullanma konusunda Amerikan yönetiminin yaşanılanlardan ders alması gerektiğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.Çelik, serbest bırakılarak ülkesine dönen ABD’li rahip Andrew Brunson ve Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan Cemal Kaşıkçı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çelik “Dayatmalar karşısında Türkiye’nin herhangi bir şekilde onların takvimiyle hareket etmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımızın, bu dayatmaları hiçbir şekilde önemsemeyen ve kurumların kendi kararlarını vermesi yönünde tavır gösterdiği ortadadır.

Bu şahsa suçu sabit görülerek belli oranda bir ceza verildi. Yargılamanın diğer aşamaları devam edecek. Eleştirilerin temelsiz olduğu şurdan bellidir; belli dayatmalarla bu kararlar alınmış olsaydı, o dayatmalara yapılırken Türkiye bu kararları alırdı. Tam tersine milli onur, milli haysiyet ve milli çıkarlar temelinde Türkiye’nin tutumu ortaya konmuştur. Dayatmalar neticesinde bu karar alınmış olsaydı, yaptırımlarla tehdit edilirken bu karar alınırdı. Türkiye’nin tarihinde görmediği ekonomik saldırılar yapıldı, bunlara prim verilmedi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu