Ekonomiİlçe Haberleri

Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği’nden Uluslararası Yatırım Atağı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden balıkçılık ve reklamcılık sektörüne ait firmaların da aralarında bulunduğu Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği, 7 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi. 

Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği’nden Uluslararası Yatırım Atağı

Akdeniz Ulkeleri Isadamlari Derneginden Uluslararasi Yatirim Atagi 1
Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği’Nden Uluslararası Yatırım Atağı

Toplantıda Bir Araya Gelen Ülkeler ve Büyükelçiler

İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden balıkçılık ve reklamcılık sektörüne ait firmaların da aralarında bulunduğu Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği, 7 ülkenin büyükelçileriyle işbirliği görüşmelerine imza attı. Toplantıya Gambiya Büyükelçisi Alkali Franko Konteh, Togo Büyükelçisi Bidialan Kamala, Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cünayd Gaznevi, Gabon Büyükelçisi Jean Bernard Avoma, Angola Büyükelçisi Kleston Antonio, Kenya Büyükelçisi Leonard Nigeyne Boiyo, Umman Büyükelçilik Müsteşarı İbrahim Al Hasani, Burkinafaso Büyükelçisi Vitea Some, TURKDEGS Genel Başkanı Müstafi Amiral Cihat Yaycı ve TUKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu da katıldı.

Akdeniz Ulkeleri Isadamlari Derneginden Uluslararasi Yatirim Atagi 2

Dernekten Yatırım Atağı Açıklamaları

Akdeniz Ülkeleri İş Adamları Derneği Onursal Başkanı Semih Tufan Gülaltay, toplantıda yaptığı konuşmada, derneğin üyesi firmaların Afrika ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yatırım atağına geçtiğini belirtti. Gülaltay, “2024 yılında Mısır, İtalya, Arnavutluk, Fransa ve Cezayir’de de derneğimizin şubelerinin açılışını yapıp Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle iş hacmini artırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

400 Milyon Dolarlık Yatırım Projesi ve Anlaşmalar

Semih Tufan Gülaltay, Umman ve Gana’da prefabrik evler, büyük bir yem fabrikası ve inşaat yatırımlarıyla toplam 400 milyon dolarlık yatırım projesi için antlaşmaların sağlandığını müjdeledi. Ayrıca, Umman’da büyük bir havalimanı yapım anlaşması konusunda da görüşmelerin sürdüğünü vurguladı. Gülaltay, Türk işadamlarının bu ülkelere yönelik yapılacak yatırımlarla parlak bir döneme gireceğini de sözlerine ekledi.

Haber: İHA

Hakyemez: ‘Yenilenebilir Enerjide Yatırım Artışı Bekleniyor’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu