GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Akın: ‘İktidar Elektrik Faturalarına Çağ Atlatmış Durumda’

Akın: ‘İktidar Elektrik Faturalarına Çağ Atlatmış Durumda’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Enerjide çağ atladık diye nutuk atan iktidar görüyoruz ki çiftçinin elektrik faturalarına çağ atlatmış durumda” dedi.

Ziyaret Programı Başladı

Enerji ve Altyapı Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP heyeti; Şanlıurfa’da çiftçi, esnaf ve vatandaşın sorunlarını sahada tespit etmek amacıyla iki gün sürecek kapsamlı bir ziyaret programı. CHP’li Akın ziyaret programında 2014 yılından bu yana tarımsal sulamada elektrik faturalarının yüzde 267 oranında zamlandığını belirterek, “Enerjide çağ atladık diye nutuk atan iktidar görüyoruz ki çiftçinin elektrik faturalarına çağ atlatmış durumda” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca Akın ziyaret esnasında yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:

 “İktidar elektrik faturalarına çağ atlattı”

“Sayın Cumhurbaşkanı daha önce yaptığı konuşmada ‘Enerjide çağ atladık’ dedi. Enerjide çağ atladık diyenlerin şunu çok iyi bilmesi lazım: Çağ atlayan yalnızca faturalar oldu. Çağ atlayan Şanlıurfa’da, Mardin’de elektrik kesilen çiftçilerimiz oldu. Çiftçilerimizin desteklemelerine hukuksuzca. Danıştay’ın 10. Dairesi’nin verdiği karar var. Ayrıca tarlaların sulamaya en çok ihtiyacı olduğu zamanda çiftçimiz yapayalnız kaldı.”

 “Tarımsal sulamada elektrik yüzde 267 arttı”

İktidarın şu anda bir enerji ve tarım politikası olmadığını iddia eden CHP’li Akın, şunları dile getirdi: “Çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı elektrik, 2014’ten bu yana yüzde 267 artmış durumda. 1000 liralık fatura neredeyse 2 bin 700 liraya çıkmış durumda. Son bir yılda zam oranı yaklaşık yüzde 30 oldu. Ayrıca son bir yılda hangi üreticinin ürünü tarlada yüzde 30 değerlendi?

 “Çiftçi daha fazla para öder hale”

Elektrik olmazsa sulama olmaz, sulama olmazsa tarım olmaz. Tarım olmazsa Türkiye bu ürünleri ithal eder. Ayrıca bu iktidar çiftçimizi değil, yurtdışındaki çiftçileri destekliyor. Ayrıca dağıtım şirketlerinin elektrik faturalarında çiftçiden topladığı dağıtım bedeli 2014 yılından bu yana yaklaşık yüzde 620 artmış. Yani çiftçimiz, daha ucuz elektrik vaadiyle özelleştirilen dağıtım şirketlerine daha fazla para öder duruma getirildi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu