GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AKŞENER “ORTAK ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkedeki ekonomik gelişmeler nedeniyle Türk lirasının yüzde 32 oranında değer kaybettiğini belirtti.

‘MERKEZ BANKASI’NIN BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAYINIZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Tüm siyasi partileri, ülkenin sorunlarının çözümünde ortak çalışmaya davet ediyorum. Bunun ilk adımı olarak da iktidarın tarifiyle, milli egemenliğimizi hedef alan bu ekonomik savaşa karşı, ben de milli egemenliğimizin kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, ‘Milli Ekonomi’ gündemiyle toplantıya davet ediyorum” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkede yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.” Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetimine çağrıda bulunan Akşener, şöyle konuştu: “Tüm mekanizmalarıyla hukuk devletini işlevsel hale getiriniz. Bu, güvenin yeniden tesisi için hayati önemdedir.

Dış politikada milli çıkarları göz önüne alıp, tansiyonu yükselten hamasetten vazgeçiniz. Doğru tedavi, ancak doğru teşhisle mümkündür. Doğru programlar da ancak doğru verilerle yapılabilir. Bu sebeple, TÜİK’in ürettiği verileri, iç siyasette kullanmak için değil, yerinde kullanmak üzere ve veri güvenirliği açısından, bir an önce Avrupa Birliği standartlarına yükseltiniz. Merkez Bankası, BDDK, SPK ve TMSF gibi özerk kurumlarla devlet kurumlarında, uzun zamandır terk ettiğiniz liyakat anlayışını tesis ediniz. Sorunlar ehil ellerle çok daha hızlı ve etkili çözülür. Acil kaydıyla, Merkez Bankası’nın enstrüman bağımsızlığını sağlayınız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu