GündemSiyaset

Ali Taylan Öztaylan’dan Meclis Konuşması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi hakkında konuştu

Ali Taylan Öztaylan’dan Meclis Konuşması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi hakkında konuştu. Konuşmalarında;

“Türkiye güçlü bir sistem inşa etmeyi başarmıştır”

Dünyanın küresel ve bölgesel kırılmalarla yeni bir evreye girdiği, ekonomik ve sosyal meselelerle ardı ardına sınandığı bir süreçte, sistem krizleri ile çözümsüzlük sarmalına giren ülkelerin aksine Türkiye; demokrasi eşiği yüksek ve koordine olabilme kabiliyeti güçlü bir sistem inşa etmeyi başarmıştır. Bu özgün mimari, güzel ülkemizi yaşanmaz kılmaya çalışan gayrimemnunların her türlü dâhili ve harici tezviratına karşın, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarların demokratik ve ekonomik kazanımları neticesinde; siyasi, iktisadi ve sosyal istikrarla tamamlanmıştır.

Önceki sistemde sıklıkla görülen, hatta adeta kendiliğinden oluşan koalisyonları, siyasi partilerin ilke ve politikaları değil, aritmetik yapıları belirliyor, nicelik hesabı siyasetin kalitesini tastamam rehin alabiliyordu. Ya da, bu tarz koalisyon hükümetlerinde sonraki seçimlerde de yine beraber yönetme motivasyonu bulunmadığından, partiler birlikteyken bile adeta birbirlerinin rakibi pozisyonundaydı. Bu vaziyet, herhangi bir koordinasyonu sağlayamadığı için, ülkemizi verimi düşük bir vasata mecbur kılıyordu.

“Ülkemizi günlük kısır tartışmalarından sıyırmıştır”

İttifaklar ise; seçimler öncesinde demokratik bir zeminde kurulan organik birliktelikler olmaları hasebiyle, vatandaşımızın seçim sonrasında hangi siyasi denklemle yönetilirse yönetilsin, nelerle karşılaşabileceğini öngörebilmesini mümkün kılması bakımından oldukça kıymetlidir. Vatandaş onaylı ittifaklar neticesinde, devletin her kademesiyle aynı istikamet üzerine yürüyebildiği yapıda kurgulanan bu sistem, üstün bir koordinasyon avantajı sağladığı için ülkemizi günlük kısır tartışmalarından sıyırmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Merkezi

CHP’de 3 Büyükşehir 6 İl Belediye Başkan Adayı Daha Açıklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu