Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Borsadaki İşlemlere Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'un 150. Yıl Dönümü programında borsadaki manipülatif işlemlere sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Borsadaki İşlemlere Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un 150. Yıl Dönümü programında borsadaki manipülatif işlemlere sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız” ifadelerini kullanarak Türk borsasına olan ilginin arttığını belirtti. Cumhurbaşkanı, borsadaki gelişmelerle ilgili olarak önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar;

Borsa İstanbul şirketlerinde işlem gören şirketlere Türk ekonomisine yaptıkları katkılar için teşekkür ediyorum.

Borsamız yıllarca yabancıların, yerli yatırımcıları ve ülke kaynaklarını çeşitli manipülasyonlarla sömürdüğü bir platforma dönüştürüldü. Borsada yatırım yapmak yerine ‘borsada oynama’ ifadesi aslında bu durumun bir yansımasıydı. Siyaset kurumu da 3-5 oy daha fazla kazanmak uğruna borsayı hedef alarak bu algının kökleşmesine yardım etti. Bunu son olarak 14-28 Mayıs seçimleri arifesinde gördük.

“Meydanı Boş Bırakmayız”

Battık, bittik’ senaryolarıyla yatırımcı korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Bu furyaya mandacı, müstemlekeci kimi ekonomistler de alkış tuttu. Halbuki gelişmiş ülkelerde çok farklı bir tablo söz konusu. Daha kararlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi, ister ekonomist isterse simsar olsun, sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Devletimizin tüm imkanlarının ilgili tüm kurumlarının bu süreçte sizlerin emrine olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

“Borsamızın Derinliği Artacak”

Son 21 yılda sermaye piyasamız ve borsamız köklü bir dönüşüm geçirdi. İstanbul Finans Merkezinin de hizmete girmesiyle Türkiye’nin finans alanındaki merkezi konumu daha da güçlendi. Türk ekonomisinin yüksek büyüme potansiyeli yerli yatırımcıların yanı sıra uluslararası yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Son yıllarda Türk borsasına yönelik teveccühün hem içeride hem dışarıda giderek arttığını görüyoruz.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu