Gündem

Alışverişe Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Çilek, uzun süre taze kalmayan meyvelerden biridir. Eğer organik bir çilek almışsanız çabuk bozulacaktır. Çileğin kaliteli olduğunu anlamak için baş parmağınızla bastırın. Eğer hala sağlamsa ve oluşan basınçtan çok az etkilenmişse bu mükemmel olduğunu gösterir.

Üzerinde beyazımsı veya yeşil lekeler olan meyvelerden uzak durun. İyi ve gerçek bir çilek alırken kokunun önemli olduğunu unutmayın. Düzensiz şekle sahip çilekler de lezzetli olabilir. Bunun anlamanın tek yolu kokusudur.

Bal satın alırken…

Sahte balı gerçek baldan ayırt etmek için evde deneyebileceğiniz birçok kolay yöntem vardır. Bunlardan biri başparmağınıza bir damla kadar bal koyun ve ne kadar kaygan olup olmadığını kontrol edin. Eğer hemen kayganlaşırsa bu sahte olduğunu gösterir.Ancak parmağınızda kalırsa, gerçek bir ham bal olduğunu gösterir. Diğer yöntem ise; 2 bardak suyun içine bir kaşık bal ekleyin. Balın suda eridiğini görürseniz, bu sahte ve şeker açısından zengin olduğunu gösterir. Öte yandan, dibe çökmüşse iyi kalitedir.

Domates satın alırken…

Domates alırken ilk adımda dikkat etmeniz gereken şey dışındaki lekelerdir. Ancak bazen bu durumda aldatıcı olabilir. Bunu anlamak için domatesleri iki parmağınızın arasına alıp sıkın. Basınca dayanıp dayanmadığını kontrol edin. Eğer sert kalmaya devam ederse, koklamaya devam edin. Çilekte olduğu gibi lezzetli kokan bir domates, kaliteli olduğunu gösterir.

Süt satın alırken…

Sütün kalitesini kontrol etmenin birçok yolu var. İlk olarak sütten birkaç damla alın ve parmaklarınızla ovalayın. Eğer çok dokulu hissediyorsanız, içine kimyasallar karıştırıldığı anlamına gelir.

Daha iyi bir kalite kontrolü için, bir kaba biraz süt koyun ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Eğer süt maviye dönerse, düşük kaliteli olduğunu gösterir.

Ekmek satın alırken…

Ekmek alırken en çok dikkat etmeniz gereken yerleri hava kabarcıkları. Eğer kabarcıklar ekmekte belli oluyorsa, bu kaliteli olduğunu gösterir. Kabuğu mutlaka gevrek olmalı ve sert olmamalıdır. Daha iyi kontrol etmek için ekmeğe elinizde basınç uygulayın ve geri çekilip söndüğünü kontrol edin.

Peynir satın alırken…

Peynirin kaliteli ve gerçek olduğunu anlamanın en iyi yöntemlerinden biri satın alırken mutlaka burnunuzla koklayın. Eğer dilimlenmiş kaşar peyniri satın alacaksınız, önceden deneyebileceğiniz şekilde seçin. Peyniri kokladığınızda lezzet devam ediyorsa ve dokuları görünüyorsa bu peynirin kaliteli olduğunu gösterir. Sahte peynirler genellikle kalın olur ve kolay kolay erimez.

Yumurta satın alırken…

En iyi kaliteli yumurtaları tespit etmek için dış kabuklarını gözlemleyin. Eğer kabuğu parlak ve pürüzsüz bir dokuya sahipse bu iyi kalite olduğunu gösterir. Yumurtalarda mutlaka çatlak olup olmadığını kontrol edin. Yumurta sarısının yapısına bakarak da tazeliğini kontrol edebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu