Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara’da Filistin Protestolarıyla Karşılandı

İsrail Politikaları Kınandı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara’da Filistin Protestolarıyla Karşılandı

İsrail Politikaları Kınandı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ni ziyaret etmek üzere Ankara’ya geldiği sırada, Filistin destekçisi bir grup tarafından protesto edildi. Grup, Steinmeier’in Türkiye’yi terk etmesi çağrısında bulunarak ellerinde pankartlarla ve sloganlarla tepki gösterdi.

Protesto sırasında grup adına bir açıklama yapan Nevzat Öylek, Siyonist çete ve işbirlikçilerinin gerçek yüzlerini gizlemek için insani yardım ve barış çağrılarında bulunduklarını belirtti. İsrail’in işlediği insanlık suçlarına rağmen Almanya’nın İsrail’i desteklediğini ifade eden Öylek, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in ziyareti sırasında İsrail’i suça ortak olmakla suçladı.

Almanya Cumhurbaskani Steinmeier Ankarada Filistin Protestolariyla Karsilandi

Öylek, Almanya’ya çağrıda bulunarak, İsrail’in bir işgalci terör örgütü olduğunu ve Filistin halkını katlettiğini belirtti. Steinmeier ve Alman hükümet yetkililerinin, uluslararası hukuka aykırı davranan İsrail’i desteklemekten vazgeçmeleri gerektiğini savundu.

Bu protesto, Steinmeier’in ziyareti sırasında Türkiye’nin dış politikasındaki İsrail-Filistin meselesine yönelik duyarlılığı ve Almanya’nın bu konudaki tutumunu yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan ve Steinmeier Görüşmesi Bugün

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu