Gündem

Altıeylül Belediyesi’nden Kültür Yayınlarına Destek

 ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR YAYINLARINA DESTEK

 

Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan tarafından hazırlanan Balıkesir Cepheleri kitabının tanıtımı ve imza töreni gerçekleşti.

Altıeylül Belediyesi’nin desteği ile hazırlanan kitap için Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan, Kurtuluş Savaşında kahramanca mücadele eden Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi gerektiğini ve bunun gerekliliği ile bilgilerin Balıkesir Cepheleri kitabı içerisinde yer aldığını söyledi. Aydın Ayhan sergi açılışının ardından Başkan Kafaoğlu misafirlere fotoğraf ve belgelerle ilgili bilgi verdikten sonra Balıkesir Cepheleri isimli kitabını imzaladı. Aydın Ayhan imzalı kitabını Başkan Zekai Kafaoğlu’na takdim etti.

 

“KULAKTAN DUYMA DEĞİL”

Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan “Balıkesir niye madalya istiyor diye yazılıyordu. Bu kitap içerisinde sebepleri ve belgeleriyle yer alıyor. Belgeler kulaktan duyma değil, hepsi yazılı. Bu kitabın her sayfasını, her paragrafını okuyun. Resim sergisinde Yunan işgali sırasında Balıkesir’de Yunanlıların çektirdiği fotoğraflar var. Hiç kimsenin elinde olmayan belgeler var” dedi.

 

“EMEK AYDIN AYHAN’IN”

 Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz “Kitabın kazandırılmasının sevincini yaşıyoruz. En büyük emek Aydın Ayhan hocamızın. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kitabın basım işinde destek oldular, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni nesile bu kitapları tanıtacağız. Öğrencilerimiz dedelerimiz ve atalarımız ne yaşamış, savaşlar nasıl kazanılmış öğrenecekler” diye konuştu.

 

“KÜLTÜREL BELEDİYECİK”

 Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise şu ifadelere yer verdi “Geçmişini unutan milletlerin geleceği olamaz.  Şehitlerimiz için, gazilerimiz için ne yapsak az. Yerel yönetim demek sadece yol, su, park ve bahçe demek değil. Kültürel belediyeciliği önemsiyoruz. Balıkesir’in değerlerini, Balıkesir’in geçmişini, Balıkesir’in kahramanlıklarını kültür yayınları olarak bastırıyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak Balıkesir Cepheleri eserimiz 8. Kültür yayınımız. Kurtuluş savaşından bugüne Balıkesir hep kahramanlıklarla anılmış, Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri, Balıkesir Hasan Basri Çantay’ların, Vasıf Çınar’ların, Ali Hikmet Paşa’ların, Mehmet Vehbi Bolak’ların ve 41 Bayrak Adamın memleketi. İlk silahlı mücadeleye karar veren bir milletiz, bir iliz. Madalyayı sonuna kadar hak ediyoruz. Madalyanın belgeleri ve bilgileri bu kitap içerisinde yer alıyor. Hak ettiğimiz madalyayı istiyoruz. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Aydın Ayhan ve Dernek Başkanı Haydar Filiz’i kutluyorum”

 

“UNUTTURMAYACAĞIZ”

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kafaoğlu “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne içeriden ve dışarıdan terör örgütleri saldırıyor ama başaramayacaklar, Türkiye’ye diz çöktüremeyecekler,  vatanımızı bölemeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar, bayrağımızı indiremeyecekler. 1071 yılından bu yana Türkiye’nin üzerinde gözleri olanlar hep geldikleri gibi gittiler. 15 Temmuz’da vatan hainleri ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalıştılar ancak başaramadılar.  Çünkü milleti hesap edemediler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile milletimiz meydanlara çıktı ve darbeye geçit vermedi. 15 Temmuz’da 249 vatandaşımız şehit oldu, 2149 vatandaşımız yaralandı. Biz millet olarak geçmişi çabuk unutuyoruz. Bunu unutturmamak için Altıeylül Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı yaptık. Geçmişimizi unutturmayacağız ” dedi. Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nde gerçekleşen programa Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Çabuk, Ahmet Özen, Osman Zeki Şahin, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Ali Osman Ata

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu