Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Android Cihazlar İçin 3 Strateji Oyunu

Strateji tutkunları için en iyi 3 Android strateji oyununu sizin için derledik. İşte karşınızda android cihazlar için 3 strateji oyunu!

Android Cihazlar İçin 3 Strateji Oyunu

Android strateji oyunu pazarı, son on yılda akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte önemli bir büyüme kaydetti. Oyun pazarının bilinen markalarından Nintendo ve Netflix dahi mobil oyun dünyasına giriş yaptı.

Mobil oyun sektörü bu markaların yanı sıra birçok stüdyo tarafından da destekleniyor. Bu oyunlar hem köklü geliştiriciler hem de bağımsız stüdyolar tarafından yaratılıyor.

Android sahipleri, Google Play Store’da bu oyunların birçoğunu parmaklarının ucunda bulabilirler. Bu oyunların büyük bir kısmı, artık her zamankinden daha erişilebilir ve sezgisel olan strateji oyunlarıdır. Hantal menülerde gezinmek için klavye ve fareye ihtiyaç duymadığımız için strateji oyunlarını mobil cihazlarda oynamak konsollara göre daha kolaydır.

Android strateji oyunlarından bazıları, PC veya konsoldan başarılı bir şekilde mobile geçiş yapmış bazıları ise direkt akıllı telefonlar için geliştirilmiştir. Durum ne olursa olsun, hepsi araştırmaya ve denemeye değer. Ayrıca, Android mobil oyunları hareket halindeyken zaman geçirmek için harika bir seçenektir. Android kullanıcıları için hazırladığımız bu içerikte en iyi Android strateji oyunlarını listeleyeceğiz.

Android Cihazlar İçin 8 Strateji Oyunu

#Motorsport Manager

Motorsport Manager, Android telefonlarda oynanabilen birçok strateji oyunu arasında en iyisi olarak gösterilebilir. Çünkü oyuncular savaşlar veya fantastik dünyalar yerine tamamen gerçek bir spor olan Formula 1’e odaklanır. Oyuncular bir takım patronu olarak, organizasyonun her yönünü yönetirler. Bu, sürücü seçmekten, mühendis atamaya, aracı tasarlamaktan yarışlardaki stratejiyi belirlemeye kadar uzanır. Motorsport Manager’ın zorluğu sınırlı bir bütçeyle, takımın farklı bölümlerinin çeşitli ihtiyaçlarını dengeli bir şekilde karşılayarak rekabetçi bir yarış takımı oluşturmaktır.

Oyun, haftalık meydan okumalardan tam sezonlara kadar geniş bir oyun modu yelpazesi ile oldukça gerçekçi bir motor sporları simülasyonu sunar. Motorsport Manager, Formula E ve ötesinden bir dizi lisanslı sürücü, araç üretici ve pisti dahi içerir. Tüm bu özellikler, Android’de eşsiz bir spor yönetimi simülatörü oluşturur.

Android Cihazlar İçin 8 Strateji Oyunu

#Plague Inc.

COVID-19 pandemisi sırasında popülerliği artan Plague Inc, ölümcül hastalıkların yayılmasını konu alan bir simülasyon oyunudur. Oyuncular, hastalığın bulaşıcılığını maksimize etmeye ve ölümcül semptomlar geliştirerek ölüm oranını artırmaya çalışırken, virüslerden parazitlere kadar birkaç farklı hastalık türünden birini seçerler. Hükümetler, virüsü kontrol altına almak ve insanlığı yok etmekten alıkoymak için çeşitli önlemler alırken zorluklar ortaya çıkar.

Plague Inc göreceli olarak gerçekçi simülasyonu ile öne çıkar. Bu simülasyon, hastalıkların bir pandemiye nasıl dönüşebileceğini ve bunun dünya üzerindeki etkilerini gösterir. Oyunculara sunulan geniş seçenek yelpazesi, birçok farklı stratejiyle başarılı olmayı mümkün kılar. Bu, özellikle ele alınacak birçok farklı durum olduğu için oyunun monotonlaşmasını engeller. Gerçek dünya pandemisi sırasında geliştirilen “The Cure” (tedavi) modu gibi çeşitli yükseltme seçenekleriyle “Plague Inc.”, tekrar tekrar oynama değeri yüksek, ilginç bir oyundur.

#Clash of Clans

Clash of Clans, strateji tutkunları için harika bir seçenek gibi görünmeyebilir. Ancak uzun süredir devam eden mobil oyun hem Android hem de iOS platformlarında kendini bir güç merkezi olarak kurmuştur. 2012’de piyasaya sürüldüğünden beri büyük bir oyuncu kitlesine ve yıllarca süren ince ayarlamalara sahiptir. Ücretsiz oynanabilen bu oyun, oyuncuların bir köyün şefi olarak hareket ettiği fantastik bir dünyada geçmektedir. Diğer oyunculara saldırmak, köyü yükseltmek ve daha iyi birlikler üretmek için kullanılabilecek değerli kaynaklar şeklinde ödüller kazandırır.

Android Cihazlar İçin 8 Strateji Oyunu

Clash of Clans, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar alan bir yapımdır. Oyunculara köylerini kendi zevklerine göre özelleştirme seçenekleri sunma şekliyle övgüler almaya devam ediyor. Clash of Clans çok oyunculu özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda oyunculara önceden ayarlanmış köylerde saldırılar yaparak ekstra kaynaklar kazanma fırsatı sunan bir tek oyunculu mod da içerir. Bu arada, birimler, binalar ve oyun modları gibi sürekli yeni içerikler tanıtılarak oyunun taze kalması sağlanıyor.

 

Haber Merkezi

Ayrıca ilginizi çekebilir: “Retro Tarzı Atari Oyunları Konsepti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu