Köşe Yazıları

ANONİM SÖZLERDEKİ MUTLULUK

Hani telefon mesajlarımıza, elektronik posta kutumuza, hediye olan kitabımızın bir köşesine, mektup zarfımıza minicik yazılar konar da gamzemizde ansızın tatlı bir huzur bırakır. İşte içten bir sözle alenen böyle hisler bırakır içimizde. Özlü söz, atasözü, şiir misalidir söyleyeni belli olmayan sözler. İster anonim deyin, ister meçhul, isterse mecnun, ne ise odur. Ben de huzur bohçamda anonim sözlerdeki mutlulukları toplayıp geldim. Belki söyleyeni bellidir de biz fark edemedik. İyisi mi söz üstadını tam bilmiyorsak noktanın altına isim etiketlememeli. Birkaç güzel sözle gönüllere girsek mi?

 

      “Yola çıkınca her sabah bulutlara selam ver. Taşlara, kuşlara, atlara, otlara, insanlara selam ver. Ne görürsen selam ver. Sonra çıkarıp cebinden aynanı bir selam da kendine ver. Hatırın kalmasın el gün yanında… Bu dünyada sen de varsın.”

 

     “Kimseyi kırma. Sözden ağırı yoktur. Beden çok yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldıramaz.”

 

      “İnsanın hayatı boyunca en mutlu olduğu an; anne, baba ve kardeşleriyle yaşadığı andır. Kıymetini biliniz.”

 

      “Her gün GÜZELLİĞE niyet ederek başlayın. ‘Bugün güzel şeyler olacak’ diye düşünün. Çünkü DİLEKLER dualaşır, dualar GERÇEKLEŞİR.”

 

     “Ağaç ne kadar yüksek olursa olsun, yaprakları yine de yere dökülür…”

 

 

Bana böylesine güzel / alçakgönüllülük içeren / mütevazı / samimi sözleri günaydın mesajlarıyla gönderenleri, cuma ve kandil mesajlarına özlü söz ekleyenleri gerçekten seviyorum. Harika görseller ve videolarla bu sözler gelmişti, arşivime kaydettim. Telif hakkına girmemek için elbette o güzel sanatsal fotoğrafları burada paylaşamıyorum, sadece beğendiğim anlamlı sözleri okurlarımla paylaşmak en mantıklısı.

Sözler ile söz/lenir sözcüklerin özü. Özünü güzellikten alır sözün şifresi. Zor zamanların ardından uçarak gelen harika günlere gebedir yeni doğan gün. Ün/ünü yeni g(ün)den alır da şiirle s(öz)lenir öz’lü söz. Anonim sözlerdeki mutluluk, geleceğe dair umut, iç güzellik, avucumuzda yaşayan taze bir konuk. Mevlâna’nın özlü sözlerinde demlenir kimi sözler, an gelir Yusuf yüzlülere yolcu olur, ardından Yunusça sohbete kanat olur, yusufçuk misali dile gelir iç huzur. İnsan nasıl da kimi zaman muhtaç kalır iki çift tatlı söze, içten bir doğal gülüşe. İşte öyle günlerin kahramanıdır bohçamızda saklanan umut. Anonim sözlerdeki mutluluk, bilinenden bilinmeyene uçup da kanat taksın herkese.

 

 

 

ELİF YAVAŞ

 

TARİH= 27 Mart 2020 – Cuma

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu