GündemTeknoloji

Apple’dan Yapay Zeka Kısıtlaması

Apple’dan çalışanlarına yapay zeka kısıtlaması: “Gizli bilgiler sızabilir”

 

Apple'Dan Yapay Zeka Kısıtlaması

Apple’dan Yapay Zeka Kısıtlaması! Bazı çalışanlarının ChatGBT ve benzeri yapay zeka uygulamalarını kullanmasına sınırlama getirdi.

Apple’ın kendi yapay zeka teknolojisini geliştirmek için çalışmalar son gaz devam etmektedir. ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, çalışanlarının ChatGBT ve benzeri yapay zeka uygulamalarını kullanmasına sınırlama getirdi. The Wall Street Journal gazetesi, Apple’ın ‘çalışanların gizli verileri yayınlayabileceğinden endişe ettiğini’ yazdı.

Apple, yapay zeka uygulamalarını kullanan çalışanlarının gizli bilgileri yayınlayabileceğinden endişe duydu. Çalışanlarından Microsoft’un geliştirdiği ve yazılım kodu yazma işlemini otomatikleştiren GitHub’ın Copilot uygulamasını da kullanmamalarını istedi.

Apple'Dan Yapay Zeka Kısıtlaması
APPLE DA KENDİ SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
ChatGPT, kullanıcılar tarafından kullanıldıkça uygulamada iyileştirme ve geliştirme yapmak için geliştirici firmaya veri göndermektedir. Bu da kullanıcıların ve ya bir kuruluşun istemeden gizli bilgileri paylaşabileceği anlamına gelmektedir.

Öte yandan, Amazon.com da kodlama yardımı için ChatGPT kullanmak isteyen mühendislerinden kendi kurum içi yapay zeka uygulamasını kullanmalarını istemiştir. Apple da benzer bir teknoloji geliştirmek için kendi geniş dil modelleri üzerinde çalışmaktadır.

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu