GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Araç sahiplerine uyarı!

Araç sahiplerine kış öncesi uyarı!

 

Kasko ücretlerine gelen zamlar sonucu kasko yaptıran sürücü sayısı azaldı. Sigorta sektörü yetkilileri araç fiyatlarının da son dönemde yükseldiğini hatırlatarak sigorta yapmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

 

”Bu yıl Yedek Parça Maliyetleri Çok Arttı, Kışlık Bakımlarını Yaptıralım”

Otomobil tamircisi Yüksel Öntürk, kış mevsiminde kaza oranının arttığını, bu yüzden yapılması gereken bakımların önceden önlem olarak yapılmasının ve olası kazalara karşı araçların kaskolu olmasının avantaj sağladığını belirtti.

Öntürk, “Özellikle bu yıl bakım ve yedek parça maliyetleri çok arttı. En küçük kaza veya hasar bile tüketiciye büyük masraf olarak dönüyor. Bu yüzden kışta gelmişken araçlarımızın kışlık bakımlarını yaptıralım’ ‘dedi.

”Herkes Kasko Yaptırsın

Öntürk ayrıca, ”Yaz, kış fark etmez araçlarımızın antifrizlerini değiştirelim bu uygulama motorun içindeki paslanmayı önlemek için çok önemli. Bu durum kazalara neden olmasa da araç içi parçalara zarar vereceğinden büyük maliyetlere neden olabilir. Bu gibi hasarları sigorta karşılamaz fakat kasko karşılıyor. Bu yüzden her sürücünün kasko yaptırması gerekiyor. Parça başı boyama maliyetleri yükseldi. 1 parça maliyeti 2 bin liraya kadar yükseldi. Bu yüzden herkes kasko yaptırsın.” dedi.

iha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu