Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Arkadaş Edinme Sanatı

Bir Yetişkin Olarak Arkadaş Edinme Sanatı hakkında tavsiyeler ile sizlerleyiz

 

Arkadaş Edinme Sanatı

Arkadaş Edinme Sanatı

Kendinize Bir Arkadaşlıktan Ne İstediğinizi Sorun

Arkadaşlıklar farklı şekil ve boyutlarda gelmektedir. Bu yüzden arkadaş bulmanın önemli bir ilk adımı, bunun sizin için ne anlama geldiğini anlamaktır. Mevcut bir arkadaşınızla ilişkinizi derinleştirmek mi istiyorsunuz? Sadece hafta sonları boş musunuz, yoksa sabah ortası kahvelerini arkadaşlarınızla içebilir misiniz? Bir arkadaşlıktan ne istediğinizi ve ne kadar zaman ayırmak istediğinizi belirlemek, sonraki adımları kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Lise arkadaşlıklarını hatırlamak, sosyal hayatınızın bir numaralı önceliğiniz olduğu kaygısız zamanları hatırlamanıza neden olacaktır. Ancak önceliklerimiz zamanla değişir, bu da arkadaşlıklarımızın da değiştiği anlamına gelmektedir. Örneğin, insanlar iş için veya aileleriyle birlikte olmak için başka bir yere taşınırlar. Ayrıca öncelikler hafta sonu kriketinden aile ve iş taahhütlerine geçmektedir. Ancak bu, o arkadaşlıkların bittiği anlamına gelmez. Eski okul arkadaşlarınızla daha derin bir bağın peşindeyseniz, onlara ulaşmayı ve eski arkadaşlık ateşini yeniden alevlendirip alevlendiremeyeceğinizi görmeyi düşünün – bu sadece bir mesajla bitse bile. Bazen daha önce tanıdıklarımızla olan bağlantımız farklı görünebilir, ancak bu aynı derecede değerlidir.

Aramaya devam et; Akıl Sağlığınız Size Teşekkür Edecek

Erkek arkadaşlıklar, dahil olanların ruh sağlığına fayda sağladıkları için hak ettikleri takdiri ancak şimdi almaktadır. Aidiyet, Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisinin ortasında, güvenliğin hemen üstünde yer almaktadır. Klinik psikolog, Dr. Lillian Nejad Arkadaşlıklarımızın önemi konusunda hemfikir, “Dirençliliğin bir numaralı yapı taşı insanlarla olan yakın, kişisel bağlarımızdır ve olumlu ilişkilerimiz fiziksel ve bilişsel gerilemeyi bile önlemektedir.” Pozitif arkadaşlıklar ve bağlantılar, ilişki veya kariyer çöküşlerinde bize yardımcı olmaktadır. Ayrıca yalnızlık ve yalıtılmışlık duygularını ortadan kaldırmaktadır. Bununla birlikte ruh sağlığımızı olumlu yönde etkilemektedir. Arkadaş edinmekte sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyin ve ardından bu geçici “sıkışmışlık”ta sizi destekleyip destekleyemeyeceklerini görmek için bir terapistle görüşmeyi düşünün.

Arkadaş Edinme Sanatı

İlgi Alanlarınıza Yatırım Yapın

Arkadaş edinmek bazen zaman ve para gerektirmektedir. Arkadaşlık için ödeme yapmanız gerektiğini söylemiyoruz, ancak yerel hobi kulübünüze bizzat katılmak için ücretlere yatırım yapmak başkalarıyla bağlantı kurmanın kolay bir yolunu açacaktır. Yerel veya topluluk sınıflarınızı, en sevdiğiniz spor takımının gelecek sezon üyeliklerini, koşu kulüplerini veya spor salonlarını düşünün. Bunun yararı? Bir sohbet başlatmak için mevcut bir ortak zemine ve bir arkadaşlığa sahipsiniz.

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.
www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu