Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkYaşam

İlişkilerinizde Ödün Vermemeniz Gerekenler

İlişkide sağlıklı bir dengeyi korumak önemlidir. Duruma göre tavizler vermeniz gereken zamanlar olacaktır. İlişkilerinizde ödün vermemeniz gerekenler ise burada

 

İlişkilerinizde Ödün Vermemeniz Gerekenler

Mutlu ve huzurlu giden bir ilişki için pek çok adım atmanız gerekir. Hatta zaman zaman kendi hayatınızdan tavizler bile verebilirsiniz. Ancak ilişkilerde asla ödün vermemeniz gereken bazı durumlar var. İşte detaylar

BENLİK DEĞERİ 

Bir ilişkide kendi benliğinizden taviz vermemeyi öğrenmeniz gerekmektedir. Benlik saygınızı asla feda etmemelisiniz. Ayrıca eşinizin sizi küçümsemesine ve saygısızlık yapmasına asla izin vermeyin.

KİŞİSEL HEDEFLER 

Hayatta kendi hayâllerinizin ve hedeflerinizin peşinden gitmek çok önemlidir. Zaman zaman ilişkinizde taviz vermeniz gereken zamanlar olacaktır.

Ancak kendi hedeflerinizi unutmamalısınız ve size destek olan bir partnerle birlikte olmayı tercih etmelisiniz. Kendinizi ve hayâllerinizi tamamen feda etmek mutsuz olmanıza sebep olacaktır.

KİŞİSEL HEDEFLER 

Hayatta kendi hayâllerinizin ve hedeflerinizin peşinden gitmek çok önemlidir. Bazen ilişkinizde taviz vermeniz gereken zamanlar olabilir.

Ancak kendi hedeflerinizi unutmamalısınız ve size destek olan bir partnerle birlikte olmayı tercih etmelisiniz. Kendinizi ve hayâllerinizi tamamen feda etmek mutsuz olmanıza sebep olabilir.

TEMEL DEĞERLER VE İNANÇLAR 

Temel değerlerinizin ve inançlarınızın kişiliğinizi şekillendirir. Partnerlerin bazı farklılıklarının olması çok normaldir. Ancak temel değerlerinizden fedakarlık etmek iç çatışmalar yaşamanıza sebep olacaktır. Bu durum kendinize ihanet duygusuna yol açacaktır.

DUYGUSAL SAĞLIK 

Bir ilişki uğruna duygusal sağlığınızdan asla ödün vermemeniz gerekir. Duygusal istikrarınızı feda etmek uzun bir süre sonra mutsuz olmanıza ve kendinizi kötü hissetmenize sebep olur.

KİŞİSEL SINIRLAR 

Her ilişkide sınırlar önemlidir. Asla kişisel sınırlarınızdan ödün vermemeli veya partnerinizin sürekli olarak bu sınırları aşmasına izin vermemelisiniz. Partnerinize ihtiyaçlarınızı ve sınırlarınızı açıkça bildirmeniz ve onlara saygı gösterilmesini beklemeniz önemlidir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Mutlu Bir Evlilik İçin Basit Alışkanlıklar « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu