Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTeknoloji

Tesla’dan Şirket Tarihine İlk!

Tesla, hiç yapmam dediği şeyi yaptı! Şirket tarihine ilk yaşattı

 

Tesla'Dan Şirket Tarihine İlk!

Tesla şimdiye kadar reklamlara para harcamak yerine bu parayı ürünleri geliştirmek için kullanıyordu. Ayrıca kaliteli ürünleri sayesinde fısıltı gazetesi ile tanınmayı marka politikası olarak kullanıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu durumu tersine çevirecek açıklamalarda bulundu. Ayrıca bunun ardından şirketin ilk reklamları da görülmeye başladı.

Tesla, tarihinde ilk defa reklam kullanıyor

Elon Musk’ın Tesla olarak ilk kez reklam vermeyi deneyeceğini açıklamasının ardından elektrikli otomobil üreticisi Google reklamlarda kendisini gösterdi. Böylece Tesla’nın yıllardır devam eden reklam yapmama politikası da tarihe karışmış oldu.

Tesla yatırımcıları bir süredir Elon Musk’a Tesla markalı otomobillerin belirli özelliklerini ve faydalarını vurgulamak için bazı reklamların kullanılabileceği yönünde baskı yapıyordu. Tesla’nın geçen haftaki yıllık toplantısında ise Musk ilk kez bu teklifi kabul etti. CEO, Tesla’nın “biraz reklam yapmayı deneyeceğini” ve “yararlarını takip edeceklerini” söyledi.

Tesla'Dan Şirket Tarihine İlk!

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise Tesla’nın reklam vermeye başladığını görmüş olduk. İlk olarak bazı Google kullanıcıları, aramalarda gösterilen reklamları fark etmeye başladı sonrasında Google’ın reklam şeffaflığı programına göz attığımızda ise otomobil üreticisinin reklamları net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Elektrikli otomobil üreticisi, şimdilik geleneksel afişlerden ziyade arama motorlarındaki reklamlara odaklanıyor gibi görünmektedir. Tesla’nın yayınladığı reklamlar şimdilik daha çok İngiltere odaklı gibi görünüyor. ABD kaynaklarında da markanın bazı reklamları bulunmaktadır.

Elektrikli otomobil pazarının giderek genişlemesi ile rekabet de aynı oranda kızışmış durumda. Bu süreçte daha fazla öne çıkmak isteyen elektrikli otomobil üreticileri ise reklamlara önemli bir bütçe ayırmış durumda. Bu konuda uzun süre direnen Tesla da sonunda akıma ayak uydurmak zorunda kaldı.

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.
www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu