Gündemİlçe Haberleri

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasına Büyük İlgi

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasına Büyük İlgi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları’nın gözdesi Şahinderesi Kanyonu  ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırıyor. Bayram tatilin de 12 bin kişiyi ağırladı.

 

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasina Buyuk Ilgi 1

 

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasına Büyük İlgi. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kazdağları Milli Parkı tatilcilerin büyük ilgisini çekti. Kazdağları Cam Seyir Terası’nı bayram tatilinin ilk 7 gününde 12 bin kişi ziyaret etti.

 

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasina Buyuk Ilgi 2

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 kilometrelik bağlantı yolu taş döşenen ve işletmesi yapılan Kazdağları Cam Seyir Terası yediden yetmişyediye ziyaretçilerin akınına uğruyor. Çelik ve cam yapısı ile seyri doyumsuz bir Kazdağları ve Edremit Körfezi manzarasını Şahin Deresi Kanyonu üzerinden adeta uçarcasına izleme imkanı sunuyor Kazdağları Cam Seyir Terası.

 

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasina Buyuk Ilgi 3

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde bölgeye kazandırılan seyir terası, bölge turizmine önemli katkı sağlıyor.

 

Bayram Tatilinde Cam Seyir Terasina Buyuk Ilgi 4

Ziyaretçilerden Filiz Elmas “Bayram için bir plan yapmıştık. Burasını da uzun zamandan duyuyorduk. Merakızımı gidermek için bu günü buraya ayırdık. Altınoluk’ta güzel bir ziyaret alanı olarak yapılmış. Geliş biraz zorlasa da manzaraya değer. Keyifli güzel bir yer. Görülmesi gereken bir yer” dedi. Kazdağları Cam Seyir Terasına yaz ayları boyunca ziyaretçi kabulü devam edecek.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Ayrıca Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. Bununla birlikte İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Üstelik Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. Ayrıca İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. Bununla birlikte İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu