Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ata İttifak’ı Balıkesir’de

Ata İttifak’ı Balıkesir’de. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber Cumhurbaşkanı adayları da gezilerine başladı. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan bu seferki durağı Balıkesir oldu.

Ata İttifak’ı Balıkesir’de. Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Balıkesir’in Edremit ve Bandırma ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Sinan Oğan, ilk durağı Edremit ilçesi oldu. Edremit PTT Kavşağı’nda seçim otobüsünden inip vatandaşları selamladı. Menderes Bulvarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.  Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara hitap etti. Oğan, artık mevcut siyaseti bir tarafa bırakmanın zamanının geldiğini söyledi.

Bizden Başka Kimse Sığınmacıları Konuşmuyor

Oğan, sığınmacıları göndereceğiz dedi. Oğcan “Kiralar almış başını gidiyor. Aynı zamanda 13 milyon sığınmacı var ve onları bizim dışımızda ‘Göndereceğiz.’ diyen yok. Allah nasip ederse ‘ Özellikle bir sene içerisinde kayıtsız şartsız göndereceğiz.’ diyen tek cumhurbaşkanı adayı ve tek ittifak Ata İttifakı’dır.” dedi.

Gençlere Mesaj

Türkiye’nin gençlerinden ümidinin yüksek olduğunu söyleyen Oğan, “Bu seçimin sonucunu gençler belirleyecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği Türk gençliğine ben güveniyorum, biz güveniyoruz aynı zamanda Türk gençliğinin gereğini sandıkta yapacağına inanıyoruz. Sevgili gençler, size sesleniyorum, mutlaka sandığa gidiniz. Mutlaka annenizi, babanızı, kardeşinizi, dostunuzu, akrabanızı elinden tutup sandığa götürünüz.” ifadesini kullandı.

Türkiye Gençler Yüksek Teknoloji Üretecek

Oğan, hedeflerinin yüksek teknoloji ihraç etmek olduğunu söyledi. Oğan,  “Biz beton ekonomisini bitireceğiz, ‘üretim ekonomisi’ diyeceğiz. Saman ithal eden ülke olmaktan çıkacağız. Gıda konusunda kendi kendine yeten hatta ihraç eden noktaya geleceğiz. Ama bizim esas hedefimiz sadece gıdayı ihraç etmek değil, yüksek teknoloji ihraç etmektir. Türk gençleri yüksek teknolojiyi üretecek ve onu ihraç edecek üretimleri yapacak kapasitededir. Size güveniyorum gençler. Yaş almışlara saygımız sonsuzdur. Onları, özellikle siyasetteki yaş almışları ayrı bir kategoriye koyacağız. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu kısmen çözüldü. Siyasette yaşa takılanlar sorununu da inşallah gençlerle beraber biz çözeceğiz.” dedi.

 

İnterneti Herkes İçin Ücretsiz Yapacağız

Daha sonra Bandırma ilçesine geçen Oğan, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Teknolojinin çok önemli olduğunu ve hedefinin interneti herkes için ücretsiz yapmak olduğunu söyledi. Oğan, “Biz Türkiye’nin her tarafını kapsayacak internet alt yapısı düşünüyoruz. Sadece gençlere değil, bununla birlikte Türkiye’deki herkese interneti ücretsiz hale getirmek istiyoruz. Teknoloji ürünlerini, başlangıçta üniversiteyi kazanan öğrencilere teknoloji çeki vereceğiz. Yerli teknoloji ürünlerinde kullanmak şartıyla isteyen gidecek bilgisayar alacak isteyen telefon alacak.” dedi.

Daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu