GündemTürkiye Gündemi

Atatürk Heykeli Üstünde ki Çirkin Tavıra Anında Müdahale Geldi

Şanlıurfa’da yaşanan saygısızlığa yetkililerden müdahale geldi. Atatürk heykelinin üstüne çıkıp saygısızlık yapan 13 yaşındaki Suriyeli M.E. yakayı ele verdi.

 

Atatürk Heykeli Üstünde Ki Çirkin Tavıra Anında Müdahale Geldi

 

Atatürk Heykeli Üstünde ki Çirkin Tavıra Anında Müdahale Geldi… Heykele Çirkin Saldırı. Şanlıurfa Topçu Meydanı’ndaki, at üstündeki Atatürk heykeline ahlaksız hareket. Bir mülteci heykele çıkıp ulu önderin kafasının üzerinde bacak bacak üstüne attı. Üstelik fotoğraf için  poz verdi. Olay sonrasın Suriye uyruklu  M.E. polis ekiplerince yakayı ele verdi.

Fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasıyla büyük tepkilere neden oldu. Öte yandan 13 yaşındaki Suriyeli M.E. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslimi gerçekleşti. Bununla beraber Şanlıurfa Valiliği, provokatif eylemlere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.  Ayrıca konunun hassasiyetle ve yakından takip edildiğini duyurdu.

Daha fazlası için Tıklayın

…Atatürk Heykeli Üstünde ki Çirkin Tavıra Anında Müdahale Geldi…

Mülteci ne demek çok kısa?

Arapça kökenli bir sözcük olan mültecinin Türk Dil Kurumu Güncel Sözlükteki karşılığı sığınmacı olarak veriliyor. Sığınmacı sözcüğüyse TDK Büyük Türkçe Sözlükte “Başka bir ülkeye veya yere sığınmış olan kişi, sığınık, mülteci; Yabancı bir ülkede iltica etmeden önce belirli bir süre kalan kimse.” şeklinde açıkladı.

Göçmen ve mülteci aynı mı?

“Göçmen” ise, ülkesinden ekonomik veya diğer nedenlerle gönüllü olarak ayrılan kişi demek. Yani göçmenler ülkelerini kendi istekleri doğrultusunda terk ederken, mülteciler ülkelerini terk etme zorunda kalan ya da terk ettirilen kişilerden oluşuyor.

Mülteci statüsü;

Yabancı, siyasi veya dini düşüncesinden, belli bir gruba üye olmasından, ırkından veya tabiatından dolayı Avrupa ülkesinde kötü muameleye karşılaşacaksa ve bundan dolayı korku içindeyse mülteci statüsüne hak kazanır.

Her ülke mülteci almak zorunda mı?

Ortak iltica sistemine göre, “süreçlerin adil ve etkili” olması ve “suistimale açık olmaması” gerekiyor. AB ülkelerinin iltica talebinde bulunanları “onurlu bir şekilde” kabul etme sorumluluğu bulunurken, tüm iltica taleplerinin ülkelerce “aynı standartlarla” ele alınması zorunlu tutuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu